Головна » 2016 » Серпень » 15 » ГПУ - підозрюваним у справі про обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі загрожує до 10 років в'язниці

ГПУ - підозрюваним у справі про обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі загрожує до 10 років в'язниці

Підозрюваним у справі про обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львівській області посадовим особам комунального підприємства "Збиранка" загрожує до 10 років в'язниці.

Про це у понеділок 15 серпня йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом обвалення 30 травня 2016 року схилу на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів встановлено, що посадовими особами вказаного підприємства порушено вимоги Правил експлуатації полігонів побутових відходів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, експлуатація звалища здійснювалася без затвердженого проекту, не застосовувалися інженерні заходи для забезпечення стійкості полігону.

Зазначимо, 30 травня під обвалами сміття на цьому звалищі загинули три рятувальники і зник безвісти працівник комунального підприємства. Прокуратура просить взяти під варту підозрюваних. Порушення правил екологічної безпеки, яке призвело до загибелі людей, загрожує їм терміном до 10 років в'язниці.

Раніше повідомлялося, що у справі про обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі оголосили підозру комунальникам.

Нагадаємо, востаннє Грибовицьке сміттєзвалище горіло 29 липня.

Як повідомлялося, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі виникла пожежа, внаслідок якої стався масштабний обвал сміття, під яким загинули троє пожежників. Досі на сміттєзвалищі не знайшли працівника ЛКП "Збиранка", який того дня також був там. Згодом на сміттєзвалищі ще кілька разів спалахував вогонь, одну з масштабних пожеж ліквідовували два дні, залучаючи авіацію. 


За матеріалами: Новини сьогодні
15-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1824

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]