Головна » 2016 » Грудень » 12 » Інструктори з Оклахоми тренуватимуть українських бійців

Інструктори з Оклахоми тренуватимуть українських бійців

У січні в Україну прибудуть 250 військовослужбовців Національної Гвардії США зі штату Оклахома для тренувань українських військових. Про це повідомляє Tulsa World.

Контингент прибуде на Яворівський полігон, що на Львівщині, у межах міжнародної програми армії США, спрямованої на підготовку українських солдатів до бойових дій і стабілізацію регіону в цілому.

Оклахомські військові 1-го батальйону 179-го піхотного полку кілька місяців готувалися до умов, які їх очікують після прибуття в Україну. За словами підполковника Колбі Уаятта, принаймні, до одного фактору солдатам доведеться звикати на місці – холодної погоди.

Американські солдати пробудуть в Україні півроку разом із військовими та експертами з інших країн – Великобританії, Канади, Литви і Польщі. Вони навчатимуть як українських новобранців, так і ветеранів війни.

До від'їзду в Україну в середині січня 2017 року сформований підрозділ з Оклахоми проведе місяць тренувань в Ель-Пасо, штат Техас.

На церемонії від'їзду командир бригади, частиною якої є 179-й полк, полковник Девід Джордан нагадав американським солдатам, що їм доведеться працювати з українськими ветеранами війни, які побували під російським артилерійським вогнем.

"Це абсолютно боєздатна армія. Мені здається, ми навчимося у них не менше, ніж вони у нас", – сказав Джордан про українців.

Раніше Україна та США розпочали узгодження деталей проведення військових навчань "Сі Бриз-2017".


За матеріалами: Новини сьогодні
12-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1898

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]