Головна » 2023 » Лютий » 17 » Історія свята та як порадувати улюбленця - День кота в Європі

Історія свята та як порадувати улюбленця - День кота в Європі

Сьогодні відзначають незвичайне та чарівне свято - Європейський день кота.

17 лютого святкують День кота в Європі. Сьогодні - чудовий привід показати своєму улюбленцю, як сильно ви його любите і подарувати йому щось приємне. Трохи про історію цього дня та як можна порадувати свого "хвостика" - читайте далі.

Раніше ми розповідали, коли відзначають Котячий Новий рік та які традиції цього свята.

День кота в Європі - історія незвичайного свята

Європейський день кота з'явився в 1992 році. Його ініціатором стала італійська журналістка Клаудія Анжелетті з журналу "Tuttogatto". Вона захопилася ідеєю встановити дату для Національного дня кішок і провела опитування серед читачів - коли найкраще його відзначати.

Серед пропозицій, що надійшли, був день 17 лютого. Клавдія обрала його з двох причин. По-перше, по Зодіаку цей день знаходиться під заступництвом Водолія - це дуже волелюбний і мінливий знак, який дуже підходить під котячий характер. По-друге, зіграла роль символіка числа 17, яку можна було трактувати як одне життя сім разів. Тому і вирішили зробити 17 лютого свято День кота. Ідею відзначати його підхопили в інших країнах, в тому числі й у нас.

Існують також інші дати свят на честь милих "хвостиків". Основна - Міжнародний день кішок 8 серпня.

День кота - як порадувати улюбленців  

Є кілька варіантів, як можна цікаво відзначити 17 лютого День кота:

  • якщо у вас є кіт, побалуйте його чимось смачненьким або купіть йому улюблений корм або ласощі;
  • подаруйте коту подарунок - у всіх "хвостиків" різні переваги, але впевнені, що нова іграшка сподобається будь-якому з них; це може бути дзвінкий м'ячик, дражнилка з пір'ям або мишка;
  • можна піти іще далі та організувати вечірку на День кота 17 лютого, запросивши друзів свого підопічного; тут, правда, потрібно стежити, щоб захід пройшов мирно;
  • пожертвуйте в День кота гроші для притулку - зробіть щасливими ще кілька пухнастиків. Якщо такий притулок є недалеко від вас, можна самому віднести туди корм або іграшки для котиків і пограти з ними або попрацювати там волонтером.

Якщо у вас немає кота - візьміть його з притулку. Повірте, сім'я і дім стануть найкращим подарунком для тварини. А котяча ласка, тепло і муркотіння - кращою нагородою для вас на довгий час.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1232

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]