Головна » 2023 » Травень » 11 » Як бійці російського добровольчого корпусу воюють на боці України проти путінського режиму - росіяни вбивають росіян. ВІДЕО

Як бійці російського добровольчого корпусу воюють на боці України проти путінського режиму - росіяни вбивають росіян. ВІДЕО

Російський добровольчий корпус — це підрозділ, сформований влітку 2022 року. У його лавах перебуває чимало колишніх російських військових і спецпризначенців, які вирішили на території України боротися з путінським режимом.

На відео, яке опублікував проєкт Український Свідок, представники РДК — Російського добровольчого корпусу, які в Україні воюють проти росіян.

Бійці РДК воювали в Ірпені, Мощуні, на Миколаївщині, Харківщині, на Запоріжжі та на Донеччині. У якийсь момент РДК перекваліфікувався на спецоперації.

Фортуна народився у Новосибірську, але з 2017 року живе в Україні. Він брав участь в операції РДК у Брянській області: 2 березня 2023 року бійці підрозділу перетнули державний кордон російської федерації. Ба більше, за кілька днів після зйомок цього матеріалу вони зробили це знову.

Сам Фортуна розповідає: поки жив у росії, боровся проти режиму Путіна. Він належав до руху, представники якого зривали державні мітинги — і навіть підпалювали офіси «єдиної росії» та управління фсб.

Фактично всі бійці РДК — добровольці. Серед них є і колишні російські військові.

Одним із таких військових є боєць із позивним Ланс. Він брав участь у штурмі Мар'їнки та в Широкинській операції, бився із росіянами та проросійськими найманцями під Іловайськом. Був у складі Першої штурмової роти Да Вінчі. Ланс родом з Іваново, у минулому — представник націоналістичного руху. У 2014 році він підтримав полк Азов.

Конфлікт на південному сході України — це був конфлікт росії з Україною. Я зрозумів, що залишатись осторонь для мене неприйнятно.

Особовий склад РДК — це виключно росіяни. Переважно громадяни рф, але до лав корпусу можуть приєднатись і особи без російського громадянства, якщо вони є етнічними росіянами.

Раніше брали всіх, а тепер цікавимося, чим та людина може бути нам корисна. Також кандидат має пройти низку перевірок, включаючи поліграф.

Однією зі знакових операцій РДК, про яку вони можуть розповідати публічно, була операція в Каховці у січні 2023 року. Завданням бійців корпусу було знищення прихованого командного пункту військ рф.

Взяли полоненого, залишили вбитими більше десятка російських солдатів - ділиться деталями операції військовий із позивним Могила

Цей боєць приїхав в Україну із Татарстану. Доброволець розповів цікаві речі про відчуття страху на війні.

Йти воювати треба не із думками про те, що тебе тут застрелять. А про те, що ти прийшов вбивати, ти прийшов знищувати ворога. Тоді відчуття страху притупляється миттєво.

Ставлення до росії у бійців — без оптимізму.

Зараз всі явки та голоси намалюють, зараз вже момент втрачено. Немає пасіонаріїв в країні. Років п’ятнадцять тому ще можна було щось змінити, зараз вже ні. Навіть якщо всі проголосують проти путіна, ми все одно побачимо путіна - каже Фортуна

Метою РДК, за словами начальника штабу, є закінчення війни на умовах України, покарання усіх винних в агресії та демонтаж росії як держави.

Як можна подати заявку про приєднання до РДК?

Це можна зробити через будь-які соцмережі - каже Фортуна

Хоча часом буває, що всі бійці корпусу перебувають на бойових завданнях, тому заявки залишаються без відповіді. Крім того, є певні складнощі з тим, аби переправити людину в Україну з Європи чи з росії. Але навіть попри це, заяви на вступ до РДК приходять постійно, а кількість бійців — зростає.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1353

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]