Головна » 2017 » Лютий » 21 » Як отримати і яка ціна - водійське посвідчення міжнародного зразка

Як отримати і яка ціна - водійське посвідчення міжнародного зразка

З 9 лютого в територіальних сервісних центрах МВС можна отримати міжнародне водійське посвідчення, повідомляє прес-служба відомства. Раніше МРЕВ такої послуги не надавала, пише businessua.com.

Міжнародне посвідчення водія видається на місці, без здачі іспитів на підставі національного водійського посвідчення терміном дії на 3 роки. Вартість послуги складе 34,16 грн.

Для отримання міжнародного водійського посвідчення необхідно звернутися у зручний за місцем розташування територіальний сервісний центр МВС незалежно від місця реєстрації та надати такі документи:

Пред’явити адміністратору на місці оригінал національного водійського посвідчення;
Паспорт громадянина України;
Паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
Фотографію розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

«За міжнародними нормами, воно виглядає як невелика картонна книжечка. Завдяки йому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами, а також воно має велике значення для громадян, які тривалий час перебувають за кордоном», — пояснив начальник Головного центру МВС Владислав Криклій.

Таке посвідчення стане в нагоді українцям, які працюють або тимчасово мешкають за кордоном, або люблять подорожувати на авто. З таким документом розширюється перелік країн, де ви можете користуватися транспортними засобами.

Якщо українські права дійсні на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року, то міжнародні також визнають у країнах, які підписали Женевську конвенцію про дорожній рух 1949 року (наприклад, в США і Канаді).


За матеріалами: Новини сьогодні
21-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1933

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]