Головна » 2013 » Лютий » 1 » Місячна база, надрукована на 3D-принтері, вже не за горами

Місячна база, надрукована на 3D-принтері, вже не за горами


Місячна база, надрукована на 3D-принтері, вже не за горами

Лондонська міжнародна архітектурна фірма Foster + Partners розробила досить багато вражаючих структур за останні кілька років, у тому числі космопорт Virgin Galactic і міжнародний аеропорт Кувейту. Сьогодні, однак, фірма оголосила про свою участь у проекті, який є значно більш амбітним, ніж будь-який з попередніх. У рамках консорціуму, створеного Європейським космічним агентством, вона буде вивчати можливість 3D-друку місячної бази.

Враховуючи те, як незручно і дорого буде транспортувати будівельні матеріали від Землі, звичайно, мало б більше сенсу будувати базу з використанням грунту, відомого як реголіт, який присутній на Місяці. Проект спрямований на розробку методів для його використання за допомогою 3D-принтера для обробки реголіту на місці.

Тим не менш, внутрішні куполи бази будуть вироблятися на Землі, а на Місяць будуть доставлені у вигляді складених трубчастих модулів на борту ракети. Після доставки модуля на будівельний майданчик поблизу південного полюса Місяця, там, де сонячне світло є практично завжди і, отже, буде підданий менш серйозним перепадам температур.

Як тільки купол буде повністю надутий, 3D-принтер буде використовуватися для створення послідовних шарів реголіту. Ця речовина стане захисною оболонкою, захищаючи жителів від таких об'єктів, як метеорити, гамма-промені і різкі коливання температури.

Для цього буде використаний існуючий великий 3D-принтер D-Shape вагою 1,5 тонни. Блоки будівельного матеріалу будуть включати суміш з реголіту і оксиду магнію.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11324

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]