Головна » 2012 » Серпень » 18 » Що робить нас розумнішими всіх істот на Землі?

Що робить нас розумнішими всіх істот на Землі?

Мікроскопічні частинки всередині білка дозволили людині стати найрозумнішою істотою на планеті. На думку вчених, це ключ до розуміння, чому наш мозок набагато більше і складніше, ніж у будь-якого іншого тварини.

Це може також пояснити, яким чином наші неперевершені розумові здібності розвивалися так швидко і різко. Ця таємниця збиває з пантелику багатьох вчених протягом десятиліть.

Сучасний людський мозок в три рази більше за обсягом, ніж у людиноподібних мавп, наших найближчих родичів. Більш того, його співвідношення до розмірів тіла значно більше. Крім того, він має набагато більшу кору головного мозку, область, яка контролює вищі розумові процеси з більш високою концентрацією нейронів, ніж в інших тварин.

Нове дослідження показує, що еволюційному розвитку ми зобов'язані конкретному виду білка, який називається домен DUF1220. Його кількість набагато більш численне у людей, ніж у інших видів.

Людина має більше 270 копій DUF1220 закодованих в ДНК. Шимпанзе займають друге місце - 125. Горили - 99, а мавпи - 30.

Це відкриття відкриває багато нових дверей. Воно надає нові можливості для діагностики захворювань, пов'язаних з розміром мозку.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12128

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]