Головна » 2022 » Грудень » 15 » Як працює проєкт "Хочу жити" - росіяни хочуть здатися в полон, ще не отримавши повістку. ВІДЕО

Як працює проєкт "Хочу жити" - росіяни хочуть здатися в полон, ще не отримавши повістку. ВІДЕО

Громадяни росії, яких ще не мобілізували, заздалегідь цікавляться можливістю здатися в полон у разі, якщо їх відправлять воювати в Україну. Про це сьогодні, 15 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів спікер проєкту "Хочу жити" Віталій Матвієнко.

"До нас дуже часто звертаються ще не мобілізовані люди. Також звертаються і родичі ще немобілізованих військовослужбовців російської федерації. Вони керуються тим, що не хочуть брати участь у цій війні проти України. Вони вважають, що це дурна війна, що режим путіна невиправдано напав на Україну, і брати участь і виконувати накази терористичного режиму вони не хочуть, тому намагаються знайти варіанти, як зберегти собі життя, оскільки виїхати з території росії у них немає можливості як такої", — розповів він.

Він зазначив, що чоловіки знають, що якщо отримають повістку, то їх одразу відправлять на фронт.

Також скористатися проєктом “Хочу жити” можуть жителі окупованих територій України, яких призвали воювати.

"Необхідно звернутися на телефони нашої гарячої лінії за проєктом “Хочу жити”. Також звернутися в чат-бот і залишити всю необхідну інформацію. Наші спеціальні підрозділи убезпечать вихід таких військовослужбовців", — пояснив Матвієнко.

Загальну кількість військовослужбовців, які здалися в рамках проекту, спікер не став озвучувати, пославшись на закриту інформацію.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1434

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]