Головна » 2018 » Травень » 22 » Як правильно доглядати за килимом

Як правильно доглядати за килимом

Килим в будинку додає інтер'єру затишок, захищає взимку від прохолоди підлог, радує око, однак і вимагає до себе чимало уваги і догляду. Якщо довго не чистити килим, в ньому неодмінно накопичиться пил, що негативно відіб'ється на вашому здоров'ї та може викликати алергічні симптоми. Особливо якщо в будинку присутні маленькі діти, чистити килим хоча б раз на місяць стає просто необхідно. Тому радимо пам'ятати, що професійна і якісна чистка килимів за помірну ціну може бути вами замовлена на порталі magnus.in.ua.

При використанні пилососа для натуральних килимових покриттів використовуйте щітку з довгими волокнами, для ковроліну з короткими. При роботі не тисніть сильно на поверхню килима, так ви ризикуєте пошкодити ворс. Також радимо придбати електровіник, який значно спростить вашу роботу.

Після того як ви пропилососили і вибили килим саме час скористатися хімічними засобами, але не забувайте після добре провітрювати приміщення. На засобах можна заощадити, розвівши пів чайної ложки звичайного прального порошку на літр теплої води.

У наші дні на ринку величезний вибір засобів для чищення практично будь-якої цінової категорії, що робить їх доступними кожному - від дорогих до широко відомих нам і дешевших. Це робить процес чищення швидким і зручним, тому багато хто лінується використовувати пилосос, а вже тим більше виносити килим на вулицю і вибивати. Тим не менш, щоб килим прослужив вам довго, це робити необхідно. В ідеалі килим потрібно чистити з двох сторін, пилососити і за можливістю вибивати.

Яскравість фарб можна повернути за допомогою оцту, просто протріть вже чистий килим змоченим в них шматком тканини. Плями чорнила можна видалити за допомогою лимонного соку, правда робити це потрібно негайно. Від кавових плям врятує розведена в літрі води столова ложка гліцерину. Жирні плями і ділянки бруду чистяться за допомогою бензину і звичайної тирси. Додайте в мильну воду бензин в пропорції один до десяти і просочіть даними розчином тирсу, після висихання приберіть їх щіткою.

Ні в якому разі не чистить бензином синтетику!

Якщо килим необхідно прибрати, перед тим, як згортати його, попередньо очистіть поверхню, накрийте папером і розкладіть поверх нафталін, при тривалому зберіганні повторіть процедуру через рік.

Для боротьби з міллю і комахами використовуйте спеціальні засоби.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-05-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1716

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]