Головна » 2017 » Грудень » 17 » Як правильно купувати на еBау

Як правильно купувати на еBау

На сьогоднішній день покупки через Інтернет стають дедалі популярнішими. В глобальній мережі є багато тисяч торговельних ресурсів, аукціонів, інтернет-магазинів, де можна придбати будь-який товар за вигідною ціною. Власне, сам ціна і різноманітність товарного асортименту змушує потенційних покупців шукати необхідні речі на просторах Інтернету.

Багато людей відкрили для себе в Мережі інтернет-аукціону eBay, особливо після того, як міжнародна платформа зробила свій ресурс російською мовою. Усунувши мовний бар'єр (багато українців добре знають російську), кількість покупців значно зросла. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно робити покупки на аукціоні, якщо ви зайшли на портал вперше. Ми не будемо розповідати як правильно зареєструватись в системі, цю інформацію ви знайдете на https://big-basket.net/how-to-buy. Тема нашої статті буде, скоріш за все, пам'ятка вам, як майбутньому покупцеві.

Розвідка

Перед покупкою будь-якого товару, обов'язково перегляньте за якою вартістю продавались аналогічні товари. Для цього зайдіть на Advanced Search (розширений пошук) і оберіть пункт Completed listings (завершені аукціони). Таким чином ви орієнтуватиметесь за ціною і не переплатите.

Розслідування

Уважно читайте описання лотів і бажано по декілька разів. Не робіть імпульсивних і необдуманих покупок. Також звертайте увагу на наявність дефектів в описі. Якщо ви не зрозуміли щось через не досконале знання англійської, то краще двічі переконатись, так як в англійській мові одне слово може мати декілька суттєвих відмінностей і означати зовсім різні речі.

Знайдіть на сторінці лота наступні слова від eBay: eBay will cover your purchase price plus original shipping. Це ваша гарантія, що ви не втратите свої гроші, якщо щось піде не так як вами заплановано. Однак така страховка розповсюджується не на всі товари.

Будьте пильними з товарами as is (як є) і з товарами, де в опису вказано, що продавець товар не приймає назад. Тоді ви не зможете повернути товар, якщо він не в належному стані чи не працює.

Ніколи не купуйте товар без фотографії. Також важливо, щоб фотографія була розміщена на самому порталі eBay, а не вставлена в описанні лота з сайту продавця. Зайшовши на https://big-basket.net/catalog ви можете закважити, що лотів без фотографій вкрай мало.

Вивчаємо продавця

1. Завжди дивимось на рейтинг. Чим він більший, тим краще.

2. Дивимось відсоток позитивних відгуків. Якщо їхня кількість не менша 98% процентів - то купувати в такого продавця не ризиковано. І тут є маленький нюанс - в детальному описі рейтингу можна побачити, яка кількість відгуків була отримана за те, як продавець купував інші товари і як він продавав свої товари. До прикладу, якщо продавець має 1000 рейтингу, а за продажі тільки 100, то такого продавця варто розглядати як продавця з рейтингом 100.

3. Аналізуємо нейтральні і негативні відгуки. Не завжди негативні відгуки відносяться до самого продавця.

4. Завжди будьте уважними до асортименту продавця. Продавець, який продає текстиль не може ще виставляти лоти з виробами з дорогоцінних металів.

5. Подивіться, де знаходиться сам товар і сам продавець. Ідеально, коли продавець і товар знаходяться в одній країні.

6. Не купуйте товар у продавця, який не приймає PayPal.

7. Завдайте всі уточнюючі запитання по доставці, по товару до закінчення аукціону.

Звичайно, що це далеко не весь список корисних порад, які допоможуть вам здійснити правильні покупки на eBay, вивчаючи каталог товарів на big-basket.net/catalog, але точно допоможуть вам оминути шахраїв.

Наталия Демеш специально для http://nowyny.com


За матеріалами: Новини сьогодні
17-12-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1867

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]