Головна » 2023 » Травень » 25 » Як правильно підібрати висоту матраца?

Як правильно підібрати висоту матраца?

Під час вибору матраца для щоденного сну одним із найважливіших критеріїв є висота. Часто цьому параметру не приділяють належної уваги. Проте висота впливає на комфорт під час сну та ортопедичні властивості виробу.

Від чого залежить висота матраца

У магазинах можна побачити ортопедичні матраци з різною висотою. Діапазон варіюється від 2 до 55 см. І далеко не завжди діє принцип: що вищий матрац, то він зручніший. Висота матраца залежить від наявності пружин, типу наповнювача та кількості шарів.

Стандартні розміри такі:

  • безпружинні — 15–20 см;

  • моделі з пружинами «стандарт» — 15–18 см;

  • моделі з пружинами середнього розміру — 18–24 см;

  • високі матраци з пружинним блоком — 25–35 см.

Іноді можна зустріти нестандартні моделі, висота яких перевищує 40 см.

На що звертати увагу під час вибору матраца

Найважливішими для вибору оптимальної висоти є такі параметри.

Навантаження на одне спальне місце

Враховуйте вагу людей, які спатимуть на матраці. Як правило, що важча людина, то товстіший бажано вибрати матрац. Найкраще орієнтуватися на рекомендації від виробника.

Вік користувачів

Для дітей варто вибирати невисокі матраци — до 15 см. Для дошкільнят найкращим варіантом буде висота 6–8 см, для підлітків — 4–15 см. Для дорослих і літніх людей підходять моделі з висотою від 20 см.

Кількість шарів і тип наповнювача

На висоту впливає кількість шарів наповнювача. Крім того, мають значення самі матеріали, адже вони також відрізняються між собою за товщиною. Відповідно, і матрац ортопедичний буде вищим.

Конструкція ліжка

Варто звертати увагу на глибину ліжка від основи до бортиків. Оптимально, якщо матрац виступає за боковини на 5–10 см. Але якщо це ліжко-трансформер, то він не повинен виходити за межі бортиків. Крім того, має значення тип основи. Якщо це ДСП, то занадто важкий матрац може зламати ліжко.

Матраци КІМА бувають безпружинні та пружинні. Для виготовлення моделей виробник використовує екологічні матеріали, які мають відповідні сертифікати якості. В асортименті є ортопедичні матраци КІМА висотою від 10 до 26 см. Ви зможете легко вибрати варіант, який допоможе максимально розслабитися та відпочити.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-05-2023
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 1872

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]