Головна » 2013 » Вересень » 8 » Як стати успішним: 6 порад

Як стати успішним: 6 порад

Професор Стэндфордского університету Джеффрі Пфеффер проаналізував риси вдачі своїх найуспішніших студентів, до числа яких увійшли колишній президент Джонсон і знаменитий урбаніст Роберт Мозес, що займався реконструкцією Нью-Йорка в період з 1930 по 1970 рік.

Професор Джеффрі Пфеффер виділив шість основних рис вдачі, шість головних якостей, які стають ключем до ефективної роботи, успіху в житті і досягнення високого рівня. Проте, учений не лише розглянув загальні риси "чемпіонів”, але і спробував визначити, чого бракує іншим.

Перша риса торкається енергії і фізичної витривалості. У цьому плані вже проводиться жорсткий відбір: далеко не усім людям під силу працювати по десять годин на день і 60-65 годин на тиждень. Як відзначає професор Пфеффер, бажання і здатність наполегливо працювати є загальною характерною рисою багатьох впливових людей. Такий об’єм виконаної роботи дозволяє їм обійти інших, навіть якщо ті розумніші і мають великі знання. Крім того, подібний трудовий ентузіазм підштовхне оточення до того, щоб теж працювати активніше.

Друга запорука успіху – це уміння зосереджуватися і концентруватися. Професор приводить в приклад студента, який відмовився від прекрасної посади в нафтовій компанії. Чому? Йому більше всього на світі хотілося потрапити в овальний кабінет, і робота в нафтовій сфері стала б серйозною загрозою для цієї мрії. Як відмічає Джеффрі Пфеффер, успішні керівники великих компаній зазвичай зосереджують усі свої кар’єрні зусилля у рамках одного або дуже небагатьох підприємств.

Трохи людяності в жорстокій гонитві за успіхом: третя ключова риса – це увага до оточення. Тому що розуміння того, що хочуть інші, полегшує спілкування. В той же час треба уміти провести лінію між тим, чого хоче інша людина, і тим, що вона отримає. У цей момент на перше місце виходять переговори.

Четверта найважливіша якість – гнучкість. І тут все набуває куди складніших і навіть шизофренічних форм, відмічає Пфеффер, приводячи в приклад Макіавеллі. За його словами, хоча гнучкість і може дозволити добитися багато чого, вона безпосередньо суперечить рисі № 2 і побічно рисі № 3. У стосунках з іншими людьми гнучкість може сприйматися як ознака слабкості… Таким чином, величезне значення має грамотне поєднання усіх цих якостей.

Передостанній момент полягає в умінні справлятися з конфліктами. Причому не йдеться про те, щоб незмінно їх уникати. У деякому роді, це те ж саме, що отримати перемогу у битві або війні…

Нарешті, шоста якість стосується здатності утримати у вузді власне "Я”, переступити через власну гордість. Тому що вона може зіграти негативну роль.

З того випливає такий висновок, що злегка бентежить: хоча в деяких випадках пробиватися вгору по кар’єрних сходах краще буде самостійно, іноді варто сформувати альянси і зав’язати дружні зв’язки. Як вважає Джеффрі Пфеффер, здатні піднятися на самий верх люди, які уміють змінювати свою поведінку залежно від можливостей, що відкриваються перед ними. Тобто, певним чином, вони злегка шизофреніки… Але якщо ви володієте шістьма цими головними якостями, то можете добитися чималих кар’єрних успіхів. Якщо, звичайно, самі цього захочете…


За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11392

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]