Головна » 2021 » Листопад » 14 » Як Україна може отримати базу НАТО розповіли у Раді

Як Україна може отримати базу НАТО розповіли у Раді

Україна база НАТО

Першочерговим завданням нового міністра оборони Резнікова буде поглиблення відносин зі США і створення бази НАТО на території нашої країни.

Про це розповів народний депутат від партії Слуга народу Олег Дунда. "Якщо ми це виконаємо, ми убезпечимо насамперед себе від агресії РФ", – підкреслив він.

За словами Дунди, практично упродовж усіх років незалежності України її головним стратегічним партнером є США. Зокрема, з цією країною було підписано низку угод про співпрацю.

Як вважає нардеп, Резніков на чолі Міноборони має працювати над поглибленням співпраці, виробництвом нових видів озброєння, але найголовніше – над створенням в Україні військової бази НАТО. Він додав, що це цілком можливо зробити без членства в Альянсі, як це було зроблено в Катарі (ця країна хоче вступити в НАТО і має велику американську військову базу).

"Завдання Резнікова – затягнути Сполучені Штати в тіснішу співпрацю з Україною і створити хоча б одну військову базу НАТО в Україні", – підкреслив Дунда. За його оцінками, термін, який має міністр на виконання цього завдання– «щонайменше півроку».

"Ми можемо назвати базу як завгодно – "центр розвідки", "центр перекваліфікації" тощо, але якщо там буде, умовно, 200-300 солдатів НАТО, цього вже буде більш ніж достатньо, щоб убезпечити себе від агресії з боку РФ", – впевнений нардеп.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-11-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1576

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]