Головна » 2021 » Червень » 2 » Як вибрати мотор-колесо велосипеда?

Як вибрати мотор-колесо велосипеда?

Якщо маєте добрий велосипед, але замислюєтесь над його переробленням в електроверсію, то дана стаття стане у пригоді. Є кілька різновидів електронаборів для переобладнання. Треба розібратись, якій саме потрібен в індивідуальному випадку.

Щоб підібрати мотор-колесо для електровелосипеда, потрібно знати характеристики електрообладнання та самого двигуна. Які різновиди існують, та як встановлюють колеса з двигуном, роздивимось далі.

Типи електромоторів

мотор-колесо велосипед

На сьогодні є три основних різновиди мотор-колеса. Це редукторні, безредукторні з прямим приводом, та кареточні. Кожне з них має свої особливості роботи, встановлення та експлуатації.

Редукторне мотор-колесо

мотор-колесо велосипед

Це найпоширеніший варіант при переробленні велосипеда на електробайк. В такому моторі працює редуктор, що підвищує крутний момент. Дана модель компактна та легка. При відключеному електромоторі, водій може вільно крутити педалі, не зустрічаючи спротиву. Такий тип колеса споживає небагато енергії. Тяглові якості редукторного мотор-колеса досить високі. Оснащені ним велосипеди легко виїжджають на підйоми. Та не варто розраховувати на високі швидкості. При середній потужності в 300-500 Вт, швидкість становитиме 30 км/г.

Слід регулярно проводити технічний огляд колеса. Через 7-9 тис. км пробігу найчастіше вимагається заміну шестерній. Не треба забувати постійно змащувати ходові деталі.

Прямоприводні мотор-колеса

мотор-колесо велосипед

Безредукторний тип мотор-колеса призначений для більших потужностей та високих швидкостей. Технічні характеристики електровелосипеда, оснащеного мотор-колесом з прямим приводом, наближені до електромотоцикла. Безредукторні мотор-колеса мають потужність вищу 500Вт, та розвивають швидкість до 100 км/г. Переваги прямо приводних коліс:

  • Надійніша конструкція за рахунок відсутності шестерень. Проста схема — статор і ротор, це жорстка фіксація вісі колеса з обмотками, та втулка з постійними потужними магнітами.
  • Розвиває високі швидкості.
  • Має високу потужність.

На рівні з багатьма перевагами, можна виділити деякі недоліки. При вимкненому мотору, відчувається значний спротив при прокручуванні педалей. Хоча для тренування м’язів це навіть корисно.
Прямо приводний велосипед гірше долає підйоми. Двигун достатньо габаритний та важкий. До такого потужного двигуна в комплект потрібен АКБ з великою місткістю та вольтажем.

Кареточні мотор-колеса

мотор-колесо велосипед

Такий тип двигуна найчастіше комплектує готовий електровелосипед. Для переробляння він використовується вкрай рідко. Це вузькоспеціалізовані електробайки для гірських ландшафтів. Любителі екстремальної їздипереобладнують двопідвісні велосипеди кареточними мотор-колесами.

Принципом роботи кареточного двигуна є передача крутного моменту на заднє колесо через велосипедний цеп. Тут використовуються велопередачи. Це дозволяє вибирати водію або швидкість, або добру тягу. Для встановлення кареточного мотор-колеса потрібна потужна трансмісія.
Такий електровелосипед потребує навичок водіння, коштуватиме дорожче, як при встановленні обладнання, так і при його обслуговуванні.

Резюмуючи, можна сказати, що для щоденного користування найбільш підходять редукторні мотор-колеса. Їх в широкому асортименті представлено в інтернет-магазині Megaenergy.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-06-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1577

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]