Головна » 2024 » Травень » 14 » Яка роль Китаю у війні рф проти України - Столтенберг пояснив

Яка роль Китаю у війні рф проти України - Столтенберг пояснив

російська федерація завдяки підтримці Китаю має можливість продовжувати криваву війну проти України. Пекін постачає москві електроніку та технології для виробництва ракет, безпілотників та іншої зброї.

Таку заяву генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зробив у ході виступу на молодіжному саміті Альянсу. Він також назвав Китай "найбільшим торговельним партнером росії".

"Головною країною, яка дозволяє росії вести загарбницьку війну проти України в Європі, є Китай. Це, безумовно, найбільший торговельний партнер росії. Вони постачають критично важливі компоненти для їхньої зброї, мікроелектроніку, передові технології, що дозволяє росії виробляти ракети, безпілотники, багато інших речей, які є ключовими для їхньої війни проти України", — йдеться у заяві генсека НАТО.

Столтенберг назвав й інших стратегічних партнерів росії, які постачають країні-агресорці озброєння.

"Отже, друзі росії в Азії, Іран, Північна Корея і Китай, є ключовими для здатності росії воювати проти європейського друга, сусіда НАТО", — підкреслив Столтенберг.

Генсек НАТО у цьому контексті заявив, що "ідея про те, що ми можемо розділити Азію і Європу, більше не працює".

"Вони взаємопов'язані, тому нам також, звичайно, потрібно протистояти викликам, які Китай становить для нашої безпеки", — резюмував Столтенберг.

Раніше повідомлялось, що Китай став одним з основних напрямків для російських компаній, які прагнуть експортувати свої товари, після того, як США запровадили санкції проти росії за її вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Нагадаємо, що Китай різко збільшив продажі росії верстатів, мікроелектроніки й інших технологій, які москва використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншого озброєння. Все це використовується для ведення війни проти України.

Також, за даними ЗМІ, російські та китайські фірми по-різному обходять західні санкції. Зокрема, російська мідна компанія та її китайські партнери ухиляються від податків, торгуючи новою мідною катанкою, замаскованою під брухт.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-05-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1566

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]