Головна » 2016 » Листопад » 6 » Яким буде місто через 10 років - в Ужгороді обговорювали

Яким буде місто через 10 років - в Ужгороді обговорювали

Сьогодні, 6-го листопада, в Ужгороді в архітектурному комплексі "Совине гніздо" відбувається стратегічна сесія з розвитку міста, до участі в якої долучені депутати та представники департаментів Ужгородської міської ради, експерти і активні ужгородці, яким небайдужа подальша доля міста.

Головне питання сесії – яким буде Ужгород через 10 років, і, загалом, чи стане він містом можливостей для ужгородців. Основна мета заходу: об'єднати містян навколо спільного бачення розвитку Ужгорода.

Робота сьогоднішнього заходу складалася з кількох блоків: "Створення стратегії міста", "Сильні і слабкі сторони міста. Можливості та загрози", "Бачення майбутнього" та "Напрямки розвитку". Ужгородці, що стали учасниками сесії, і яких, незважаючи на дощ, було чимало, активно працювали в групах, обмінювалися ідеями та баченням нинішніх проблем та можливих перспектив розвитку Ужгорода.

Як відзначила Людмила Лівак, одна з організаторів сесії (ГО "Інститут міста"), сьогоднішній захід – один з кількох запланованих для проведення до кінця року. Оскільки, крім власне стратегії розвитку міста як такого, актуальною є й проблема процесу об'єднання навколишніх сіл з Ужгородом.

"Близько року тому, "Інститут міста", як громадська організація підняв тему стратегії розвитку міста. Тоді перед виборами (до місцевих рад) ми проводили своєрідний іспит для мерів поза політичними гаслами, а власне на предмет стратегічного бачення розвитку Ужгорода. Ми тоді підняли це питання на порядок денний, актуалізували, знайшли багато однодумців, але в процесі також виявили, що немає діалогу міста з селами в контексті об'єднання. Тому вирішили організувати і провести таку серію майстерень для спілкування. Аби зрозуміти, як місто і села бачать себе в цьому процесі об'єднання, і для того, аби в результаті знайти спільне бачення розвитку. Відповідно майстерні будуть проводитися також і в прилеглих селах. У кінці року ж запланована спільна підсумкова зустріч.

Крім того, увесь зібраний і консолідований матеріал буде окремо виданий у вигляді рекомендацій, який потрібно буде долучити до розробки стратегії міста. Зараз у міській раді готується програма розробки стратегії, яку зрозуміло, будуть розробляти фахівці, у яких буде своє бачення. Ми ж, із свого боку, можливо, трохи випереджаючи події, отримуємо зараз візію громади. Сьогодні ми виробляємо спільне бачення того, які в нас є можливості для розвитку, сильні і слабкі сторони. Такі речі буває важко проаналізувати статистично, тому важливо знати думки людей, які краще знають, як їм живеться в місті, чого бракує і що потрібно змінювати", – відзначила Людмила Лівак.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1881

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]