Головна » 2015 » Грудень » 21 » Якісна підлога або як правильно вибрати паркетну дошку

Якісна підлога або як правильно вибрати паркетну дошку

паркетна дошка

Сучасне виробництво дарує кожному з нас безмежний вибір оздоблювальних матеріалів, здатних прикрасити наш будинок, зробити його більш затишним і безпечним для проживання. Тому якщо Ви хочете зробити в своєму житлі якісну підлогу, робіть вибір на користь паркетної дошки. Це довговічний, якісний і привабливий виріб має при правильній експлуатації великий експлуатаційний період. Питання лише в одному, як правильно вибрати паркетну дошку, щоб вона задовольняла основним потребам. Для цього слід розглянути низку особливостей цього матеріалу.

Габаритні розміри

Сучасні виробники пропонують покупцеві стандартну паркетну дошку, яка має довжину рівну 3 метрам, а ширину від 15 до 27 см.

Товщина

Для житлового приміщення слід підбирати дошку, товщина якої становить 13-15 мм, а робочий шар має товщину 4 мм. Для приміщень з більшою прохідністю, наприклад, офісу, слід вибирати матеріал з товщиною від 20 до 22 мм. Понад 25 мм - це матеріал, який володіє надвисокою міцністю. Такий матеріал можна застосовувати в магазинах, навчальних закладах та інших закладу з дуже високою прохідністю.

Матеріал виготовлення

Переймаючись питанням, яку паркетну дошку вибрати, не варто забувати про якість матеріалу. Нижній шар якісного матеріалу виготовлений з деревини хвойних порід (ялина, сосна), а також дуба, вишні, ясена зі спеціальним водонепроникним покриттям. У дешевих варіантах паркетної дошки натуральна деревина замінюється звичайним ДСП. Основний шар може складатися з натурального дерева або бути замінений МДФ, в обох випадках якість підлогового покриття не постраждає, але другий варіант покриття значно знижує вартість матеріалу. Завершальний, зовнішній шар складається з шпону, який імітує малюнок деревини.

Покриття

Щоб поліпшити експлуатаційні характеристики паркетної дошки, виробники покривають виріб фінальним шаром лаку. У найбільш якісних варіантах кількість шарів лаку дорівнює мінімум трьом. При цьому використовується УФ-лак і спеціальне масло.

Малюнок верхнього шару

Відповідаючи на запитання покупців, експерти найчастіше знають, яку паркетну дошку краще вибрати в тому чи іншому випадку. Однак, коли питання стосується візуальних ефектів, то тут краще дозволити споживачеві самостійно визначити бажаний малюнок. Єдиною допомогою в даному випадку є аналіз методик нанесення малюнка.

Існує кілька способів нанесення:

  1. гест - змішаний візерунок;
  2. селект - однорідне зображення;
  3. класик - текстурний візерунок;
  4. антик - змішані зображення.

Ці параметри не позначаються на технічних характеристиках виробів, а лише є декоративною обробкою.

Замкова система

Однією з ключових рекомендацій в питанні, як вибрати паркетну дошку, має стати питання замкової системи, яка бере безпосередню участь у процесі укладання дошки. На думку фахівців, одними з найнадійніших є системи Т-lock і Uniclic. Обидві системи гарантовано прослужать своєму власникові не один рік і дозволять створити цілісну картину якісної і красивої підлоги.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-12-2015
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11203

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]