Головна » 2020 » Травень » 15 » Яку собаку завести для дитини: кілька корисних порад

Яку собаку завести для дитини: кілька корисних порад

собака

Яку собаку завести для дитини: кілька корисних порад

Поява вихованця в сім'ї, особливо з дитиною - це найчастіше така бажане подія. Однак цьому передує довгий вибір виду і породи домашньої тварини. Так як за статистикою вибір падає частіше на собак, ми розповімо, яку собаку завести для дитини.

Більшість порід середнього та великого розміру доброзичливі, чудово уживаються з дітьми і стають відданими друзями. Але не завжди простір житла дозволяє завести велику собаку, до того ж деякі батьки турбуються, що пес великої статури фізично може ненавмисно нашкодити дитині. Таким чином, вибирають частіше собак малих і мініатюрних порід. Тим не менш, не завжди такі малюки виявляються доброзичливими.

онлайн зоомагазин

Безумовно, собаки дрібних порід можуть все життя бути активними і грайливими, як цуценята, радіючи кожній новій іграшці, яких в списку товарів, що пропонує онлайн зоомагазин zootovary.com, просто безліч. Проте, така поведінка не гарантує доброзичливих стосунків з дітьми. Деякі породи зовсім холодні, а то й агресивні до маленьких господарів. Це відбувається з кількох причин:

- неправильне виховання нового члена родини, якому за милу мордочку прощають пустощі;

- ставлення до собаки, як до людської дитини, стає причиною відчуття вихованцем конкуренції при появі на горизонті малюка;

- дитина занадто мала і не вміє ще правильно себе вести при іграх з собакою, ненавмисно завдаючи біль домашній тварині;

- особливостей деяких порід.

Найбільш підходящі породи для сім'ї з дитиною, це спокійні, терплячі, витривалі собаки. При цьому потрібно пам'ятати, що турботі про здоров'я вихованця в такому випадку, важливо приділяти особливу увагу. Міцні обійми, бажання розчесати шерсть - це, зрозуміло, прояв любові з боку дитини, але іноді собакам "дорого" обходиться така турбота.

Правильні вітаміни для зміцнення здоров'я, шампунь для гігієни і профілактики появи паразитів, ці та інші зоотовари інтернет-магазин пропонує в асортименті, полегшуючи щоденний догляд за новим членом сім'ї.

Породи, які підійдуть для дитини:

  1. пуделі;
  2. мопси;
  3. такси;
  4. болонки і бішон-фрізе;
  5. шпіци і ши-тцу;
  6. джек-рассел тер'єри і йоркширські;
  7. цвергшнауцери;
  8. папійони.

Вибираючи породу собаки і конкретного цуценя, зверніть увагу на характер вихованця. Бажано, щоб він збігався з характером дитини - швидкому і жвавому малюкові буде цікаво грати з таким же активним песиком. Тихої і спокійній дитині приємніше провести час з миролюбно сопучи поруч вихованцем під час читання, наприклад. Тоді дитина і домашня тварина подружаться і це стане відмінним досвідом у догляді за вихованцем і привчання до відповідальності.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-05-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1473

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]