Головна » 2013 » Лютий » 19 » Харчування і промивання очей

Харчування і промивання очей


Харчування і промивання очей: візьміть на замітку

Вашим очам необхідні вітаміни, мінеральні речовини і білки, які ви отримуєте, вживаючи здорову, натуральну їжу. Їжте більше фруктів і овочів, особливо жовтого й жовтогарячого кольору, таких, як морква, солодкий картопля (батат) та зимова гарбуз.

 
Корисно включати в раціон побільше білого м'яса курчат, рибу, горіхи, зернові продукти. А ось насичені тваринні жири і сіль зведіть до мінімуму. Вживайте необхідну організму частку антиоксидантів, вітамінів С і Е. Значну роль у здоров'ї очей відіграють також вітамін D, залізо, мідь, цинк, кальцій і протеїни.

Хороший для очей ефект дають такі рослини, як очанка лікарська і чорниця. І ту і іншу легко знайти в магазинах, де торгують натуральною їжею й лікарськими рослинами.

Промивання очей

Я не рекомендую користуватися наявними в продажі очними краплями, а замість цього краще спробувати одне з нижчеописаних засобів. Якщо накласти будь-яке з них на віки закритих очей на 15 - 20 хвилин, вони принесуть задоволення і полегшення.

Ватні подушечки, просочені холодним як лід натуральним молоком і накладені на очі вранці, допомагають зменшити набряки навколо очей.

Ватні подушечки, змочені рожевою водою, допомагають при почервонінні білків очей (у випадках, коли лопаються судини).

Скибочки свіжого огірка, яблука
або картоплі зменшують набряки під очима і заспокоюють їх.

Охолоджені пакетики з чорним чаєм являють собою сильне в'яжучий засіб, який змушує спадати набряки і таким чином зменшує припухлість.

Компреси з остившіх пакетиків чаю з ромашки також заспокоюють і зменшують припухлість.
Можна самостійно зробити компрес з ромашкового відвару: всипте 2 столові ложки трави в 1 чашку води, закип'ятите, дайте охолонути і процідіть. Змочіть у відварі ватні подушечки або серветки з махрової тканини і накладіть на очі. Не забувайте, що відвар з ромашки залишає плями на білизні.

Компрес з теплим чаєм із календули знімає подразнення очей.
Для його приготування змочіть ватні подушечки або серветки в завареному і злегка охолодженому чаї з календули, потім накладіть на очі. Замість компресу можна використовувати пакетики з чаєм із календули - настояні і охолоджені.

Компрес з холодної води знижує свербіж в очах.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11464

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]