Головна » 2023 » Січень » 25 » "Хочете миру завтра, підтримайте Україну сьогодні" - генсек НАТО

"Хочете миру завтра, підтримайте Україну сьогодні" - генсек НАТО

 

Скільки ще триватиме війна росії проти України ніхто не знає. Але ми маємо підтримувати українців, аби мир все ж настав. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю Die Welt.

"Ніхто не знає, коли закінчиться ця війна. Ми знаємо одне: якщо ви хочете миру завтра, ви повинні підтримати Україну сьогодні. Звучить дивно, але шлях до миру лежить через постачання зброї. Наші інтереси безпеки виходять за рамки солідарності з Україною, тому що якщо путін досягне успіху, інші навчаться з цього", - заявив Столтенберг.

За його словами, зараз автократи всього світу спостерігають над тим, як НАТО реагує на російське вторгнення в Україну

"Ми також знаємо, що росія використовує енергоносії як зброю. І Китай також використовує свою економічну міць для обслуговування власних інтересів. Ми повинні розуміти, що економічні рішення можуть мати наслідки для політики безпеки. Завжди кажуть: війна надто серйозна справа, щоб довіряти її генералам. Так, і іноді надто серйозна, щоб залишити це олігархам", - підсумував Столтенберг.

Закінчення війни: що про це кажуть в Україні і не лише

Нагадаємо, раніше глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що цей рік для України буде переможним та анонсував великий контрнаступ ЗСУ весною.

Також в ГУР МО вважають, що вирішальним моментом у війні стане ця весна та початок літа, і вже після цього етапу можна буде говорити про терміни закінчення війни.

Тим часом низка світових лідерів обережні в своїх прогнозах щодо завершення війни, але одностайно стверджують, що найближчі місяці будуть вирішальними для України.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-01-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1285

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]