Головна » 2022 » Квітень » 14 » Київ відвідає міністр закордонних справ Ірландії

Київ відвідає міністр закордонних справ Ірландії

ірландія саймон ковені

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені 14 квітня відвідає Київ, щоб обговорити підтримку України його країною, повідомляє Департамент закордонних справ Ірландії.

Ковені відвідає райони української столиці, які безпосередньо постраждали від російського вторгнення, а також зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та міністром оборони Олексієм Резніковим.

Він стане першим міністром закордонних справ держави-члена Ради Безпеки ООН, який відвідає Київ відтоді, як росія розпочала повномасштабну війну проти України.

"Його (Ковені) переговори з українським урядом будуть зосереджені на тому, як Ірландія може продовжувати надавати Україні політичну, безпекову та гуманітарну підтримку, допомагати Україні у її заявці на отримання статусу кандидата в ЄС, розширення санкцій Євросоюзу проти росії та притягнути Росію до відповідальності за її жорстоке та невиправдане вторгнення", – йдеться в заяві Департаменту закордонних справ.

Ірландія надала 20 мільйонів євро гуманітарної допомоги країні та українським біженцям у сусідніх країнах, а також 33 мільйони євро нелетальної допомоги українським військовим через Європейський фонд миру.

Як зазначає МЗС Ірландії, країна "була на передньому рубежі запровадження жорстких санкцій"» та притягнення росії до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права, в тому числі в зверненні до Міжнародного кримінального суду.

МЗС України не анонсувало публічно візит голови дипломатії Ірландії.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-04-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1612

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]