Головна » 2021 » Вересень » 9 » Кімнатні рослини: як вибирати правильно?

Кімнатні рослини: як вибирати правильно?

кімнатні рослини

Один з найпростіших способів прикрасити оселю, створити в ній затишок і здоровий мікроклімат – це купити кімнатні рослини. На сучасному ринку представлене вражаюче різноманіття пропозицій, від традиційних квітів наших бабусь до екзотичних міні-дерев.

Багато продавців мають власні сайти та готові доставити вам придбану рослину в найкоротший термін.

В інтернет-магазині Galsad можна оформити замовлення цілодобово. Після введення необхідних даних з вами зв’яжеться менеджер та уточнить всі деталі. Щоб покупка подарувала приємні емоції, рекомендуємо заздалегідь визначитися з власними очікуваннями та е забути про важливі нюанси.

Враховуємо рівень освітлення

При виборі конкретного різновиду потрібно взяти до уваги цілий ряд важливих факторів: рівень вологи та особливості освітлення в приміщенні, температурний режим, загальний стиль інтер’єру. В залежності від потреби в освітленні розрізняють: тіньовитривалі квіти та ті, які потребують багато сонця. До першого типу належить переважна більшість популярних рослин, серед них: антуріум, гібіскус, гіпераструм, сенполія, герань. Багато кімнатних квітів потребують розсіяного світла (орхідеї, клівія, дифенбахія та інші). Найбільш відомими серед тіньовитривалих видів є азалія, бальзамін, жасмин.

Популярні класифікації кімнатних рослин

Відповідно до загальновживаної класифікації рослини поділяються в залежності від частини, яка має найбільш привабливий вигляд та відрізняє конкретний вид від інших:

  • З декоративними квітами.

  • З декоративним листям.

  • Сукуленти.

  • Плодові.

Ще одна класифікація базується на особливостях будови:

Кущисті рослини - радермахери, сингоніуми, пеларгонії, папороті, монстери, селагінели та багато інших.

Жорстколисті – цикаси, рео, бонсаі, пахіподіуми, кротони та т.п.

Ампельні – есхінантуси, плющі, сенеціо, традесканції, ріпсаліси тощо.

кімнатні рослини

Кімнатні дерева – олеандри, кипарисовики, міні-банани, юки, оливкові та фісташкові дерева, хореї, пахіри та інші. До цієї ж категорії належать кімнатні квіти великих розмірів.

Особливості догляду – важливий критерій

Для вирощування здорових квітів та уникнення їх хвороб і загибелі принципове значення має дотримання правил догляду. В це поняття входить:

  • Забезпечення рівномірної температури в допустимому діапазоні.

  • Необхідний рівень освітлення, в залежності від світлолюбності зеленого «красунчика».

  • Дотримання графіку поливу, своєчасне внесення комплексних міндобрив.

  • Періодичні роботи – пересаджування до більшої ємності по мірі росту рослини, заміна грунту, обрізка коренів або верхівок.

Найбільш витривалими вважаються сукуленти, тому новачкам краще починати з них. Співпраця з перевіреним продавцем стане запорукою того, що ви отримаєте здорову та довговічну рослину.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-09-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1548

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]