Головна » 2015 » Лютий » 20 » Кінорежисер та доброволець Крістіан Жерегі просить надати йому українське громадянство

Кінорежисер та доброволець Крістіан Жерегі просить надати йому українське громадянство

Кінорежисер, волонтер та доброволець батальйону "Київська Русь" Крістіан Жерегі, який є громадянином Росії, просить президента України Петра Порошенка надати йому українське громадянство.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. "Чого я хочу в свої 25? Перемоги України. Минулий день (день народження – ред.) був по коліна у вогні під Стелою Свободи. Хотілося одного - перемоги Майдану. Світла в мороці. Якого подарунка бажаю зараз? Одного. Шановний пане президент, прошу громадянства України. Не хочу померти захищаючи цю землю з російським паспортом у кишені", - написав кінорежисер у день свого народження.

З грудня 2013 року до літа 2014 року Крістіан Жерегі співпрацював з творчим об'єднанням "Вавилон 13", в рамках якого зняв 20 фільмів про події на Майдані та в Криму, зокрема стрічку "Заповіт", яка здобула гран-прі фестивалю "Відкрита ніч".

Улітку Крістіан Жерегі пішов добровольцем для захисту України в зону АТО та знімав там цикл фільмів про війну на сході України "Край Землі: Зона АТО" для ток-шоу "Хоробрі серця" на телеканалі "1+1".

Він наголошує, що зараз є насамперед волонтером та одним з засновників міжнародного фонду "Чисте небо", який допомагає військовим, та добровольцем, а не кінорежисером.

"Не так давно я працював над великим кінопроектом, інформацію про який не видавали по причині специфіки теми - АТО. Наразі я не можу працювати над темою кіно в тій повній мірі, яка необхідна для створення великого кінопроекту. Бути режисером і знаходиться "на гражданке" - не дозволяє сумління. На порозі - ворог", - написав він.

Нагадаємо, раніше лідер гурту Brutto (колишній "Ляпіс Трубецькой") Сергій Міхалок та його продюсер Антон Азізбекян звернулися до віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка з проханням допомогти в отриманні права на постійне проживання в Україні.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1971

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]