Головна » 2014 » Січень » 11 » Кличко: "Беркут" своїми діями прискорює запровадження санкцій до можновладців

Кличко: "Беркут" своїми діями прискорює запровадження санкцій до можновладців

Події вночі 11січня на проспекті Перемоги, коли "Беркут" знову застосував силу до мирних людей, - вагомий аргумент для Європи, щоб таки застосувати персональні санкції до українських високопосадовців. Про це заявив лідер партії УДАРу Віталій Кличко після розмов, які відбулися з європейськими політиками та депутатами у Німеччині, повідомляє прес-служба партії.

"До того, що відбулося вночі, деякі політики в спілкуванні сподівалися, що українська влада більше не застосовуватиме сили, бо пообіцяла це. Сьогодні ж зранку - настрій уже інший. Вони розуміють, що режим Януковича не зупиниться ні перед чим. Тому питання персональних санкцій як ніколи реальне", - наголосив Кличко.

Він підкреслив, що вкотре звернувся до європейських політиків з тим, аби питання санкцій розглянули якнайшвидше.

"Тільки персональні санкції проти тих, хто є опорою режиму Януковича, - урядовців, всіх причетних до насильства проти мирних людей, корумпованих прокурорів та суддів, можуть зупинити цей режим. Бо все награбоване в Україні вони вкладають в європейські та американські банки, в нерухомість та бізнес у демократичних країнах. Тільки персональні санкції можуть сьогодні зупинити побудову тоталітаризму в центрі Європи», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялось, за інформацією джерел Української правди" у Вашингтоні, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко увійшов до проекту списку осіб, проти яких уряд США планує запровадити санкції. Загалом, список претендентів на санкції нараховує до 20 прізвищ українських можновладців.

Нагадаємо, 10 січня біля Києво-Святошинського суду «Беркут» жорстоко побив протестувальників, які мітингували проти вироку суду так званим «васильківським терористам». Унаслідок бійки 6 людей потрапило в лікарню. Постраждали журналісти й народні депутати.

Опівночі сталася нова сутичка між протестувальниками й «Беркутом», під час якої постраждав екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Після побиття «Беркутом» його госпіталізували.

У МВС запевняють, що під Києво-Святошинським судом активісти спровокували конфлікт із міліцією

10 січня Києво-Святошинський суд засудив так званих "васильківських терористів" Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза до 6 років ув’язнення. Вирок оголосив суддя Юрій Бурбела.



За матеріалами: Новини сьогодні
11-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11178

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]