Головна » 2024 » Квітень » 7 » Ключ до відновлення миру в Європі - підтримка України, - Шольц

Ключ до відновлення миру в Європі - підтримка України, - Шольц

Шольц: Підтримка України — ключ до відновлення миру в Європі

За його словами, війна припиниться тоді, коли рф виведе війська з України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Захід продовжувати підтримувати Україну в боротьбі з вторгненням рф, повідомляє ЗМІ.

У СДП найнижчі рейтинги за 150 років існування. Тому Шольц "заманює" електорат більш мирною політикою щодо рф — аналітик

За його словами, Німеччина продовжуватиме підтримку Києва.

Виступаючи на зборах європейських соціал-демократів у Бухаресті в суботу, 6 квітня, Шольц сказав, що найкращим способом запобігти будь-якій ескалації, включаючи потенційний конфлікт між росією і НАТО, є те, що він назвав ефективним стримуванням.

"Війна в Україні закінчиться в той момент, коли президент рф владімір путін вирішить вивести свої війська. Однак він прийме це рішення лише тоді, коли зрозуміє, що не може виграти війну на полі бою", - сказав німецький лідер, чия країна надала 28 мільярдів євро (30,3 мільярда доларів) на військову допомогу Україні.

"Тому ми інвестуємо більше у власну безпеку та оборону разом, як європейці, щоб ніхто не наважився напасти на нас. Це також означає відкинути власні вузькі інтереси та розбудовувати сильну і справді європейську оборонну промисловість", - додав він.

Шольц попередив про загрозу з боку правих популістів напередодні виборів у ЄС

Раніше повідомлялося, що Шольц відмовляється дати "зелене світло" для постачання далекобійних ракет Taurus Україні, щоб не допустити війни між НАТО та росією. Він також наголошує, що Німеччина не збирається відправляти свої війська в Україну.

Як пише ЗМІ, непослідовність політики канцлера Німеччини щодо України має свої причини. Видання зазначає, що Шольц, зокрема, керується глибоко вкоріненим страхом Німеччини перед рф і бажанням виглядати "канцлером миру".


За матеріалами: Новини сьогодні
07-04-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1539

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]