Головна » 2024 » Червень » 11 » Коли війська кндр "випадково" перетнули кордон, Південна Корея відкрила вогонь

Коли війська кндр "випадково" перетнули кордон, Південна Корея відкрила вогонь

Південнокорейські сили заявили, що зробили попереджувальний постріл після того, як війська північної Кореї «випадково» перетнули кордон на тлі загострення напруженості на півострові. Про це повідомляє CNN.

Під час брифінгу південнокорейські військові заявили, що солдати кндр швидко відступили й, схоже, не мали наміру вторгнутися в Південну Корею.

«Не було жодних незвичайних рухів, крім того, що північнокорейська армія негайно рушила назад на північ після наших попереджувальних пострілів. Південнокорейські військові уважно стежать за пересуваннями північнокорейських солдатів та вживають необхідних заходів», — сказали в Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї.

За їхніми словами, близько 20 північнокорейських військовослужбовців були залучені до інциденту, але невідомо точно, скільки з них насправді перетнули кордон. Кількість попереджувальних пострілів не розголошується.

Інцидент стався на тлі загострення напруженості після того, як сотні наповнених сміттям повітряних куль, запущених з кндр, приземлилися у Південній Кореї, а влада Сеула відновила пропагандистські трансляції через гучномовець з закликом повалити пхеньянський режим.

250-кілометрова демілітаризована зона, що розділяє північну та Південну Корею, є одним із найбільш озброєних кордонів у світі. Огороджена високими парканами та напхана мінами, територія практично позбавлена ​​людської активності.

Цей інцидент став першим випадком стрілянини в цій зоні з 2020 року, коли відбувся випадковий обмін пострілами між Кореями.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-06-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1505

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]