Головна » 2016 » Травень » 23 » Колоритно женуть на полонину стадо буйволів Тячівщиною

Колоритно женуть на полонину стадо буйволів Тячівщиною

Минулої суботи і неділі в долині Тиси на Тячівщині вперше можна було побачити колоритне видовище – перегін буйволів на полонину.

Німецький еколог Мішель Якобі, який уже багато років відроджує на Закарпатті  цих давніх тварин, цьогоріч вирішив на літо повести своїх улюбленців на високогір’я. Каже, полонинське різнотрав'я  піде на користь роганям. Багато фермерів у сусідній Румунії влітку теж випасають буйволів на полонині, повідомив Тячів.

Буйволиний хід – видовище колоритне й цікаве, адже газда Мішель і волонтери іноді їдуть верхи на своїх підопічних, та й самі круторогі красені у нашій місцевості виглядають екзотично.

В дорозі Мішеля супроводжують його помічник Микола Прінц, волонтери з Франції та Німеччини та місцевий гід – фермер з Нижньої Апші Дмитро Опріш. Він на певний час прихистить стадо, після чого буйволи вирушать аж на Свидовецький хребет.

Під час перегону околицями Тячева буйволи поводилися спокійно. А у мешканців вулиць поблизу дамби, особливо у дітей, викликали неабиякий інтерес. Ще б пак, адже дехто з них бачив буйволів уперше в житті.

На ніч стадо зупинилося у Бедевлі. В неділю буйволів можна було побачити у Тересві, Грушові та Нижній Апші.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11336

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]