Головна » 2022 » Квітень » 17 » Командувача ВМС Зеленський підвищив до віце-адмірала за "блискучу операцію"

Командувача ВМС Зеленський підвищив до віце-адмірала за "блискучу операцію"

Відповідний указ №246 від 16 квітня опублікований на сайті глави держави.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання віце-адмірала командувачу Військово-морських сил Збройних сил України Олексію Неїжпапі.

Відповідний указ №246 від 16 квітня опублікований на сайті глави держави.

"Присвоїти військове звання віце-адмірала контр-адміралу Неїжпапі Олексію Леонідовичу – командувачу Військово-морських сил Збройних сил України", - йдеться в указі.

Офіційно невідомо, за що був підвищений командувач ВМС, проте радник глави ОП Вікторія Страхова написала у Facebook, що рішення ухвалили з огляду "блискучу операцію", про яку всі і так знають.

"Верховний Головнокомандувач Президент України Володимир Зеленський 16 квітня 2022 присвоїв звання віце-адмірала командувачу ВМС ЗСУ Олексію Леонідовичу Неїжпапі. Й усі знають, за яку блискавичну операцію! Наш справжній козак на воді!" - зазначила Страхова.

Неїжпапа Олексій Леонідович

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України

Місце народження

Народився 9 жовтня 1975 в м. Севастополь.

Освіта

У 1997 році закінчив Севастопольський військово-морський інститут.

У 2008 році здобув оперативно-тактичний рівень освіти.

У 2015-му — оперативно-стратегічний рівень освіти (Національний університет оборони України).

Кар'єра

З 1997 по 2000 рік — командир зенітної ракетної батареї ракетно-артилерійської бойової частини фрегату "Севастополь".

У період 2000—2006 років проходив службу на посадах від старшого помічника командира корвету «Луцьк» до командира морського тральщика "Черкаси".

Був начальником похідного штабу на кораблі управління "Славутич", який успішно завершив виконання завдань у рамках активації Чорноморської групи військово-морського співробітництва BLACKSEAFOR.

З 2006 по 2007 рік заступник командира Південної військово-морської бази.

У 2007—2008 роках начальник штабу — перший заступник командира 1-ї бригади надводних кораблів Центру морських операцій Військово-Морських Сил Збройних Сил України, а з 2008 по 2012 рік очолював це з'єднання.

З 07.2012 по 2015 рік проходив службу на посаді першого заступника начальника штабу Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України. В цей період з 2013-го по 2014 р. також тимчасово виконував обов'язки начальника Академії військово-морських сил імені П. С. Нахімова.

З січня 2015 року заступник командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України з бойової підготовки — начальник управління бойової підготовки Командування Військово-Морських Сил ЗС України. Учасник антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей.

11 червня 2020 року указом Президента України Володимира Зеленського призначений на посаду командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Нагороди та відзнаки

Медаль «За військову службу Україні» (24 серпня 2012)

Ракетний крейсер "Москва" пішов на дно: що відомо

13 квітня в акваторії Чорного моря у російський ракетний крейсер "москва" влучили українські крилаті ракети "Нептун". За даними українського військового командування, в результаті корабель отримав пошкодження, загорівся, згодом перевернувся і потонув.

У Міноборони рф стверджували, що на кораблі сталася детонація боєприпасів, а потонув він при буксируванні.

Довідка. "москва" - російський гвардійський ракетний крейсер. Входив до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту ВМФ росії. Побудований свого часу на суднобудівному заводі в Миколаєві, спочатку отримав назву "Слава", пізніше був перейменований в "москва".

24 лютого 2022 року під час російського вторгнення в Україну брав участь у захопленні острова Зміїний.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-04-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1807

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]