Головна » 2012 » Грудень » 5 » Найстародавніший динозавр в світі - Ньязазаурус

Найстародавніший динозавр в світі - Ньязазаурус

Викопні зразки, виявлені ще в 1930-х роках, можливо, належать динозавру, який жив на 15 млн. років раніше до появи будь-яких інших динозаврів. Таємничий зразок викопного, який був в колекції музею протягом багатьох десятиліть, в даний час розглядається вченими, як найбільш вірогідні рештки динозавра, який жив близько 245 млн. років тому.

Він був названий Nyasasaurus parringtoni як південно-африканське озеро Ньяса, яке тепер називається Малаві і в честь співробітника Кембриджського університету Рекса Перінгтона, який знайшов останки біля озера в 1930 році.

На думку вчених, це випадок, коли на старий матеріал подивилися свіжим поглядом. Крім того, це закриває пробіл з палеонтологічного літопису і відсуває існування динозаврів ще більше назад.

Останки були вже вивчені в Лондоні в 1950-х роках, але ніякого рішення не було досягнуто, і навіть нічого не було опубліковано про це. До цього моменту це була таємниця. Він просто став свого роду міфічною твариною для вчених.

Дві особливості викопного динозавра разом з подібним зразком, згодом поміченим в Південноафриканському музеї в Кейптауні, є достатнім доказом того, що тварина належить до динозаврів. Кісткова тканина у верхній частині кінцівки має ознаки швидкого зростання, що є поширеним у динозаврів.

У останків також є особливості прикріплення м'язів верхніх кінцівок, що є унікальним для динозаврів.

Вчені вважають, що Ньязазаурус, ймовірно, пересувався вертикально, мав зріст близько метра і довжину до трьох метрів в довжину від голови до хвоста.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-12-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11453

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]