Головна » 2022 » Червень » 3 » Консультації щодо усиновлення можна отримати на порталі ДІЯ

Консультації щодо усиновлення можна отримати на порталі ДІЯ

Завдяки здобуткам цифрової держави українці можуть навчатися, сплачувати податки, отримувати соціальну допомогу онлайн. А тепер ще й проконсультуватися щодо усиновлення дитини на порталі ДІЯ.

Наразі, щоб стати усиновлювачем, потрібно збирати паперові документи та довідки, нести їх до служби в справах дітей, вистоювати черги та чекати на результат.

Онлайн-послуга полегшить подання необхідних документів для людей, які бажають усиновити дитину. І значно пришвидшить перевірку поданих документів. Нова послуга дає можливість отримати онлайн-консультацію. За її результатами ви матимете змогу впевнитися, чи можете бути усиновлювачем та що необхідно доопрацювати, щоб ним стати.

"Ми почали цифровізацію цієї сфери. Зробимо її зручною та зрозумілою, без усіляких умовностей паперової бюрократії. Сподіваємося, що перевод цієї послуги в онлайн допоможе подолати сирітство в Україні. Особливо в такі складні часи, коли діти залишаються без родин", — зазначив керівник експертної групи впровадження та оцінки якості надання електронних послуг у Мінцифрі Денис Іванов.

За словами ініціаторки проєкту, радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарії Герасимюк, наразі є близько 20 000 звернень про бажання прихистити дитину. І хоча в будь-якій країні на період війни зупиняється процедура усиновлення, адже за об’єктивних причин вона просто неможлива в реалізації, спростили процедуру опіки для рідних та родичів, а також активно застосували тимчасове влаштування дітей.

Як подати заявку на консультацію:

  • авторизуйтеся на порталі ДІЯ,
  • виберіть послугу консультації з усиновлення,
  • заповніть усі необхідні пункти та підпишіть заявку електронним підписом.

Подання заяви триває до 5 хв, а її опрацювання — до 15 робочих днів.

"Працюємо над наступним етапом послуги: подання в Дії заяви про статус кандидата на усиновлення, кандидата в батьки-вихователі прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу або ж опікуна", — повідомляють в Мінцифрі.

Проєкт реалізовано за ініціативи Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Офісом Президента України Міністерством соціальної політики України та Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та проєкту "Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні" (Проєкт підтримки ДІЯ), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції.

У застосунку ДІЯ є чимало корисних сервісів. Зокрема, з кінця квітня можна отримати статус переселенця та оформити відповідні державні виплати.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-06-2022
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11238

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]