Головна » 2018 » Червень » 14 » Костянтин Єфименко. Новини зі світу медицини

Костянтин Єфименко. Новини зі світу медицини

Медики: не варто використовувати активоване вугілля в рамках детокс-програм

Активоване вугілля вважається відмінним засобом детоксикації. Зараз це справжній тренд. Вугілля додають в їжу, напої (є коктейлі, круасани з вугіллям). Його використовують гуру кулінарії і знаменитості, передає The Daily Mail. Вугілля застосовують при отруєннях, здутті, для поліпшення стану шкіри і навіть відбілювання зубів. І багато дієтологів стверджують, що вугілля виводить токсини з організму. Дійсно, активоване вугілля абсорбує отруйні сполуки в шлунково-кишковому тракті і виводить їх природним чином. Більше про це можливо знає Костянтин Єфименко, який володіє фармакологічною компанією Biopharma і не тільки. До речі, більше про Єфименка та його діяльність можна дізнатися онлнай за посиланням file.liga.net/persons/konstantin-efimenko.

Однак медики попереджають: вугілля може абсорбувати також вітаміни, мінеральні речовини і антиоксиданти з їжі. Фактично воно позбавляє продукти поживної цінності. Те ж відбувається з деякими ліками, які включають антидепресанти і протизапальні засоби. Також варто пам'ятати, що вугілля спрацює тільки при прийомі відразу після надходження в тіло токсичних речовин. Плюс, вугілля гальмує роботу кишечника, викликаючи нудоту і запори.

Ліки від астми зупинять хворобу Альцгеймера

Група дослідників з США виявила, що ліки від астми, які вже давно використовуються, здатні допомогти хворим на деменцію. Препарат зілеутон може зупинити втрату пам'яті і видалити токсичні тау-білки з організму пацієнтів з хворобою Альцгеймера.

Лейкотрієни - це молекули, що викликають бронхоспазм. Вони утворюються в великих кількостях на пізніх стадіях хвороби Альцгеймера. Фахівці припустили, що лейкотрієни можуть відігравати важливу роль в патогенезі деменції. На ранніх стадіях хвороби Альцгеймера лейкотрієни намагаються захистити нервові клітини, але в довгостроковій перспективі вони завдають шкоди нейронам.

Науковці давали мишам, схильним до деменції, зілеутон. Цей препарат пригнічує синтез лейкотрієнів. Через 16 тижнів гризуни, яким давали ліки, краще виконували тести на пам'ять у порівнянні з тваринами з контрольної групи. Більш того, у них було на 90% менше лейкотрієнів і на 50% менше тау-білків, що ушкоджують нейрони.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-06-2018
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 1826

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]