Головна » 2013 » Січень » 5 » НАСА перетворить космічне сміття в радіаційний щит?

НАСА перетворить космічне сміття в радіаційний щит?

Вчені НАСА в даний час розглядають можливість використовувати невеликі плитки з космічного сміття, щоб визначити, чи можуть вони забезпечити безпеку космонавтів на борту космічного корабля, використовуючи їх для радіаційного захисту під час майбутніх польотів у далекий космос.

Круглі плитки були виготовлені в дослідницькому центрі Research Center в Каліфорнії, де інженери розробили і побудували прес, який плавить і здавлює сміття прямо на космічному кораблі. Після ущільнення він перетворюється на плитку товщиною в 1,2 см і сторонами по 20 см.

Пластикові пляшки, старий одяг, клейка стрічка і упаковки для продуктів харчування з фольги пресуються разом з амальгамою з інших матеріалів. Плитки повністю очищаються від мікроорганізмів і є безпечними для щоденного контакту з астронавтами.

Переробка сміття є важливим чинником для місії НАСА з планування та забезпечення життєдіяльності для астронавтів з кількох причин. По-перше, ніхто не хоче тіснитися на кораблі, повному сміття. По-друге, сміття треба буде кудись дівати, так як в майбутньому космонавти, як очікується, будуть жити в космосі до двох років, наприклад, при польоті на Марс.

novostiua.net



За матеріалами: Новини сьогодні
05-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11326

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]