Головна » 2019 » Вересень » 4 » Купувати SIM-карти за паспортом хочуть зобов'язати українців у Раді

Купувати SIM-карти за паспортом хочуть зобов'язати українців у Раді

До Верховної Ради внесли законопроект №1083 про електронні комунікації, який передбачає купівлю SIM-карт мобільних операторів громадянами України за паспортом.

У законопроекті зазначено, що реєструвати SIM-карту потрібно буде за даними паспорта – при укладенні договору здійснюється обов'язкова реєстрація абонента у постачальника електронних комунікаційних послуг.

Крім того, документом пропонується ведення національного реєстру всіх операторів мобільного зв'язку, провайдерів, мобільних телефонів, сигналізацій, унікальних ідентифікаторів IMEI-кодів телефонів. Операторам пропонується дозволити блокувати телефон, IMEI-код якого не внесено до зазначеного реєстру.

"Відсутність у системі контролю кодів ІМЕІ оригінального (не повторюється) коду ІМЕІ термінального обладнання є підставою для блокування постачальником електронних комунікаційних послуг доступу до електронної комунікаційної мережі такого термінального обладнання", – йдеться в законопроекті.

У разі прийняття закону, в Україні буде створено регулятор із широким спектром адміністративного контролю за тими, хто пропонує послуги зв'язку, і тими, хто цими послугами користується.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1375

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]