Головна » 2013 » Березень » 30 » Квітень порадує нас метеорними потоками

Квітень порадує нас метеорними потоками

   Квітень порадує нас метеорними потоками

Щороку в кінці квітня, ті з нас, хто дивиться на нічне небо, можуть спостерігати метеоритний потік Лірід.

Метеорити видно як швидко рухомі промені світла, які тривають лише секунду або дві, миготячи на небі. Метеорний потік виникає, коли число метеорів, які ми бачимо, збільшуються протягом кількох ночей поспіль. Період Лірід припадає приблизно на 16-26 квітня, з піком близько 22 квітня. Це не найсильніший період, так що ви можете очікувати побачити 10-20 метеорів на годину. Тим не менш, іноді він може і здивувати нас спалахами до 100 і більше метеорів на годину.

Більшість метеорів мають розмір з горошину, які входять в атмосферу Землі зі швидкістю в тисячі кілометрів на годину. Смуга світла, яку ми бачимо, є реакцією газів в атмосфері до високої температури, створеної при терті високошвидкісних частинок. Більшість метеорів згорає в атмосфері на висотах від 60 до 80 км.

Джерелом щорічних метеорних потоків є сміття комет. У 19 столітті було виявлено, що комети втрачають частки кожного разу, коли вони проходять близько до Сонця. Втрачені частинки продовжують рухатися навколо Сонця по тій же орбіті, що і комета, але через гравітаційну взаємодію з іншими об'єктами в Сонячній системі, вони можуть відхилятися від неї.

Найбільша кількість метеорів Лірід часто доводиться на темний час доби перед світанком, цього року кращий час, за прогнозами, буде за кілька годин між заходом Місяця і світанком 22 квітня.

За матеріалами: Новини сьогодні
30-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11396

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]