Головна » 2021 » Жовтень » 9 » Лікарі розповіли про вплив кави на печінку

Лікарі розповіли про вплив кави на печінку

кава печінка

Згідно з даними клініки Клівленда, кава корисна при неалкогольній жировій хворобі печінки (НАЖХП). Захворювання характеризується патологічними змінами тканини печінки через надмірне відкладення жиру в клітинах цього органу. НАЖХП в основному вражає тих, хто страждає надмірною вагою, діабетом або високим рівнем холестерину. Крім того, у людей з НАЖХП регулярне вживання кави знижує ймовірність розвитку цирозу.

Також одне з досліджень, опублікованих в журналі Nutrients, показало, що кава позитивно впливає на пацієнтів з фіброзом печінки — це розростання сполучної тканини в органі, яке відбувається при пошкодженні печінкових клітин вірусами, алкоголем, токсичними речовинами та іншими факторами.

Фахівці проаналізували дані досліджень за період з 2010 по 2021 рік. У метааналіз включили 11 дослідницьких статей, де була зібрана інформація про пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою.

Метааналіз підтвердив, що кава дійсно виконує захисну роль щодо значного фіброзу печінки у пацієнтів з НАЖХП. Однак поріг споживання кави для досягнення такого ефекту повинен бути встановлений в наступних дослідженнях, уклали вчені.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
09-10-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1798

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]