Головна » 2016 » Липень » 3 » Лихоліт оголосив про створення комітету учасників АТО

Лихоліт оголосив про створення комітету учасників АТО

Апеляційний суд Києва обрав особисту поруку народних депутатів України Єгора Соболєва, Андрія Лозового, Семена Семенченка, Ігоря Мосійчука та інших запобіжним заходом колишньому начальнику штабу батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту.

Як передає УНІАН, головуючий суддя задовольнив апеляційну скаргу частково.

Сторона захисту просила обрати особисте зобов'язання запобіжним заходом.

"Застосувати щодо підозрюваного Лихоліта Валентина Станіславовича 9 березня 1966 року народження запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів України", - сказав суддя.

Лихоліту ставиться низка особистих обов'язків, і зокрема утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними в кримінальному провадженні.

Вийшовши з Печерського суду, Лихоліт зазначив, що відчував те, що "відчувають наші хлопці, які зараз сидять за гратами" і оголосив про створення Національного комітету учасників АТО.

"Я вам повідомляю: з цього дня є Національний комітет учасників АТО, які увійшли туди, батальйон "Айдар", батальйон "Азов", батальйон "Донбас", батальйон "Торнадо", - сказав він.

"Айдарівець" підкреслив, що буде боротися за наших хлопців. Якщо хтось невинно засуджений, якщо комусь справи "білими нитками шиті", він буде допомагати, зазначив Лихоліт і додав, що вони також домагатимуться входження депутатів у цей комітет.

Генпрокурор Юрій Луценко сказав, що він в цьому допоможе.

Нагадаємо, 2 липня Печерський райсуд Києва заарештував на 2 місяці без права застави командира батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя".

У свою чергу народні депутати та активісти заблокували зал Печерського райсуду і не дали вивезти Лихоліта в СІЗО. Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила про готовність прийняти Лихоліта на поруки. Генпрокурор Луценко заявив, що не згоден з запобіжним заходом.

Раніше в п'ятницю, 1 липня, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони "Айдар" у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1910

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]