Головна » 2022 » Лютий » 18 » Лікування невралгії без медикаментів: чи таке можливо?

Лікування невралгії без медикаментів: чи таке можливо?

Все наше тіло обплетене складною мережею нервових волокон. Вони проводять інформацію до мозку про всі процеси організму, зокрема й запальні, які сприймаються як біль. Коли запальний процес виникає в самих нервах, в результаті їх стискання навколишніми тканинами, ми говоримо про неврит. Больові відчуття вздовж нерва називаються невралгією.

На відміну від хворих з діагнозом «неврит», у пацієнтів з невралгією немає рухових порушень та проблем із чутливістю, а у проблемному нерві немає змін у структурі. Різкий біль з'являється у місці, де проходить пошкоджений нерв. Крім болю, може виникнути порушення чутливості, поколювання та оніміння в ураженій ділянці.

Варто пам'ятати, що в разі будь-яких проявів невралгії не варто вдаватися до самолікування, а визначати ступінь ураження нервових волокон та методи боротьби із захворюванням повинен профільний лікар. Зокрема, у Центрі стимуляції мозку є повний набір високоточного обладнання, яке дає змогу діагностувати будь-які порушення функціонування нервової системи.

Які є причини невралгії та її різновиди?

Згідно з медичними джерелами, причини невралгії можуть бути досить різноманітними:

  • інтоксикація (алкоголем, свинцем, лікарськими препаратами);
  • діабет;
  • захворювання серцево-судинної системи (гіпертонія, атеросклероз);
  • інфекції (туберкульоз, грип);
  • алергічні реакції;
  • нестача вітаміну B;
  • захворювання хребта (остеохондроз) тощо.

Найчастіше зустрічається невралгія трійчастого нерва. Її характерна ознака — це різкий біль в області обличчя, який може тривати від кількох секунд до 2 хвилин. Болі виникають спонтанно в зоні однієї або декількох гілок нерва під час жування, чищення зубів, розмови. Провокуючими причинами можуть бути:

  • порушення кровообігу в головному мозку;
  • інфекції в області обличчя (карієс, гайморит);
  • пухлини головного мозку;
  • розсіяний склероз.

Невралгія грудного відділу проявлятися як сильний біль у міжреберному проміжку і може поширюватися в руку чи плече. Причинами може бути переохолодження, остеохондроз, травми грудної клітки. У разі міжреберної невралгії болі зазвичай зникають спонтанно за кілька днів. Проте дуже схожі симптоми виникають при інфаркті міокарда. Тому у разі наявності болю у грудях варто звернутися до лікаря.

Невралгія спини також розвивається на тлі захворювань хребта (міжхребцева грижа), травм, запальних процесів у тканинах хребта, пухлин, герпетичної інфекції (оперізуючий лишай). Захворювання характеризується ниючим, гострим або тупим болем, хворобливістю під час пальпації спини вздовж нерва.

Які особливості діагностики та лікування невралгії?

Діагностика ґрунтується на вивченні симптомів захворювання та обстеженні лікарем. Для уточнення причини пацієнт може бути направлений на рентген, МРТ або комп'ютерну томографію. Так, у клініці ЦСМ Ви можете пройти повне обстеження у кваліфікованих спеціалістів різних напрямів. На основі отриманої інформації буде сформований якісний алгоритм лікування, яке здійснюється немедикаментозними методами, без операції, на новітній фізіотерапевтичній апаратурі від світових лідерів з виробництва медтехніки.

Погодьтеся, що такий підхід значно відрізняється від методів, де основний комплекс лікування спирається на вживання багатьох медичних препаратів, що часто можуть прибирати негативні симптоми, надавати тривалий знеболювальний ефект, проте основна причина появи невралгії так і не буде остаточно усунута.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-02-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1633

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]