Головна » 2016 » Жовтень » 22 » Луценко: екс-"регіонал" Медяник невдовзі вийде на волю. ВІДЕО

Луценко: екс-"регіонал" Медяник невдовзі вийде на волю. ВІДЕО

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає, що екс-народний депутат від Партії регіонів Володимир Медяник, обвинувачуваний у пособництві терористам, невдовзі вийде на волю через відсутність у прокуратури достатньої кількості доказів щодо його провини. Про це він заявив сьогодні в інтерв`ю журналістам у Києві, передає УНІАН.

"Щодо пана Медяника. Якщо немає достатньо доказів, то він не буде притягуватися до кримінальної відповідальності. Це моя глибока впевненість в тому, що прокуратура може і повинна звільняти людей, якщо немає достатньо доказів. Я впевнений, що пан Медяник найближчим часом вийде з-під арешту, бо у нас не зібрано доказів про його вину, і це абсолютно нормально в цивілізованій країні", - сказав Луценко.

Нагадаємо, 7 серпня в рамках справи заарештованого екс-глави фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова був затриманий колишній народний депутат Медяник.

У ГПУ повідомили, що Медяник підозрюється в скоєнні низки кримінальних злочинів, а саме: в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу України; вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу України.

Юрій Луценко заявляв про можливість зміни запобіжного заходу Володимиру Медяник за умови його співпраці зі слідством.

Володимир Медяник був депутатом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рр.

Луценко обіцяє, що екс-"регіонал" Єфремов невдовзі постане перед судом

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє, що колишній голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов невдовзі постане перед судом.

"Якщо докази на пана Єфремова існують, а вони існують, то йому скоро прийдеться постати перед повноцінним судовим слідством", - сказав Луценко.

Як відомо, 30 липня слідчими Генпрокуратури України спільно з СБУ Єфремова було затримано в аеропорту "Бориспіль". 1 серпня Печерський районний суд міста Києва застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 вересня без права внесення застави.

Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Крім цього, йому інкримінується пряма підтримка злочинної організації "ЛНР", а також незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля". Сам Єфремов переконував, що не винен у злочинах, інкримінованих йому Генпрокуратурою.

27 вересня Печерський райсуд продовжив термін арешту Єфремова до 24 листопада.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1929

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]