Головна » 2023 » Липень » 15 » Майже тисяча людей у Фінляндії оголилися для інсталяції американського фотохудожника

Майже тисяча людей у Фінляндії оголилися для інсталяції американського фотохудожника

У фінському місті Куопіо майже тисяча людей роздяглися для інсталяції американського фотохудожника Спенсера Туніка, відомого груповими знімками оголеної натури. Про це пише Yle.

Місцевий фотоцентр звʼязався з художником, щоб організувати виставку його попередніх робіт. Однак Туніка захотів познімати в Куопіо. Він сподівався зібрати пару сотень людей, однак відгукнулися майже тисяча.

У Куопіо фотохудожника зацікавили не лише пейзажі, але й історія міста.

"Хотів би якось звернутися до історії промисловості міста і групових чорно-білих фотографій, які були зроблені в Куопіо і про які мені розповіли в музеї. Це певний симбіоз, що я роблю тут групову фотографію", — розповів Тунік.

Учасники описали цей досвід як ейфорійний, веселий і звільняючий. Кожен з них отримає примірник мистецької роботи на згадку.

Знімати оголену натуру Тунік почав у 1992 році. Наймасштабніший оголений флешмоб йому вдалося зібрати у 2007 році в Мехіко — тоді йому позували 18 тисяч добровольців. Він наголошував, що в його роботах немає сексуального підтексту, адже всі вони присвячені красі людського тіла, його вразливості та крихкості.

У 2021 році Спенсер Тунік зібрав в Ізраїлі біля Мертвого моря дві сотні оголених людей.

Його метою було втретє показати, як воно висихає.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1464

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]