Головна » 2015 » Квітень » 29 » Масштабне свято танцю відбудеться в Ужгороді

Масштабне свято танцю відбудеться в Ужгороді

До Міжнародного дня танцю 29 квітня в Ужгороді на площі Театральній проведуть масштабне свято танцю. Про це під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомили організатори заходу. Як розповів начальник Управління культури Ужгородської міської ради Євген Бобров, це буде перше відзначення Дня танцю у місті такого масштабу.

«У нас є дуже багато танцювальних колективів, у яких задіяні діти різного віку. Основне у заході – показати цю кількість дітей, дорослих, які люблять танцювальне мистецтво, показати і тих керівників, які навчають дітей танцям. І, в перспективі, таким заходом об’єднати усі ці колективи. На наступний рік, надіюся, приєднаються усі колективи не тільки міста, а й області», – зазначив Євген Бобров.

«Кілька років тому в Ужгороді ми провели схожий флеш-моб до Міжнародного дня танцю. Але тоді це був гопак. Участь у танці взяли більше 80 пар дітей у народних костюмах. Це було на фольклорну тематику. Тепер – дитяча хореографія», – розповів Ерік Сачко, керівник дитячої Академії танцю. За його словами, увечері, після концерту, який стартує на площі Театральній о 18.00, буде проведено масштабний флеш-моб під назвою «Ніч живих мерців». Участь у ньому візьмуть близько 500-600 дітей з Академії танцю та Танцювальної корпорації друзів.

«Діти самі, можна сказати, обрали тему. Зараз для них ця тема цікава, тому й вирішили обрати її для заходу», – пояснив тематику флеш-мобу Ерік Сачко. «У нас досить багато танцювальних колективів. Тому варто об’єднувати зусилля для того, аби робота була ефективнішою, щоб можна було спільно організовувати подібні цікаві танцювальні акції, у яких участь зможуть узяти усі, хто займаються танцювальним мистецтвом», – додав Євген Брежинський, керівник колективу "Танцювальна корпорація друзів" Закарпатського обласного Палацу дітей і юнацтва.

Як розповіли організатори, протягом концерту на площі Театральній будуть танцювальні конкурси для усіх охочих та невеличкі майстер-класи з танців.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-04-2015
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11089

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]