Головна » 2013 » Вересень » 23 » Медики розкажуть ужгородцям про День серця

Медики розкажуть ужгородцям про День серця

У вівторок, 24 вересня, об 11.00 в прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна, 6) відбудеться брифінг присвячений Всесвітньому дню серця.

Також під час брифінгу йтиметься і про  нововведення в Пілотному проекті щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Участь у брифінгу візьме головний лікар обласного клінічного кардіологічного диспансеру Роман Соскида та обласний терапевт Ольга Чемет.

 Довідка:

За ініціативи Всесвітньої федерації серця, підтримки ВООЗ та ЮНЕСКО щорічно 29 вересня святкується Всесвітній день серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році.
Мета введення такого свята в міжнародний календар -  підвищення інформованості населення планети про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання. У наш час мільйони людей щорічно вмирають від хвороб серця і судин, і, на жаль, число таких смертей постійно зростає.

Проведенням Всесвітнього дня серця Всесвітня федерація серця і її партнери в різних країнах прагнуть довести людям, як важливо займатися профілактикою захворювань серцево-судинної системи і вести здоровий спосіб життя.

З 1 червня 2012 року в Україні реалізується Пілотний проект з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Його основою є зниження цін на ліки від гіпертонії та відшкодування їх вартості для хворих

Завдяки Пілотному проекту сьогодні 3,2 мільйона українців отримали відшкодування на ліки, при цьому ціни на них знижено на 16%, а споживання ліків росло у майже 1,5 рази. 22,5% від загальної кількості українців, хворих на серцево-судинні захворювання (близько 12 млн осіб), почали системно лікуватись від гіпертонії та вимірювати свій тиск.

За матеріалами: Новини сьогодні
23-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11147

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]