Головна » 2019 » Серпень » 2 » Метеоритний потік Персеїди можна буде побачити в Україні

Метеоритний потік Персеїди можна буде побачити в Україні

 Фахівці з NASA розповіли, як краще всього подивитися і сфотографувати космічне явище.

У NASA опублікували поради для фотографування космічного явища — метеоритного потоку Персеїди, який пройде в найближчий уїк-енд. Метеоритний потік Персеїди пройде на наступному тижні, а досягне піку 11-13 серпня.

Черговий "зорепад" очікується вже через кілька днів. Експерти з NASA передбачили інтерес до цієї події та опублікували основні поради для фіксації метеоритного потоку Персеїди, який почнеться в період з другого по четверте серпня, а досягне свого піку 11, 12 і 13 серпня.

Перш за все, в NASA пропонують дивитися метеоритний потік якомога далі від міських вогнів і знайти місце з найбільш темним і чистим небом. Що стосується технічної складової — тут також все просто: для різкого якісного знімка радять використовувати штатив, максимально тривалу витримку і таймер або дистанційне керування затвором камери.

Українцям пощастило, адже "зорепад" найкраще буде видно в Північній півкулі та до середини південних широт з боку сузір'я Персея (карта зоряного неба в допомогу). Наостанок, NASA банально радить космічним натуралістам експериментувати.

Найбільше залежить від швидкості затвора — на максимальних значеннях ви можете відобразити не тільки метеори що згорають, але і смуги від пересування зірок. Білл Кукі, фахівець NASA з метеорів, говорив, що зараз їх буде небагато, максимум від 60 до 70 метеорів на годину. До порівняння, у минулих роках це число досягало 200.

"Люди спостерігають за цим метеоритним потоком найчастіше, тому що він відбувається влітку, коли ночі теплі та зручні, і вам потрібно турбуватися тільки про комарів", — прокоментував Кукі


За матеріалами: Новини сьогодні
02-08-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1436

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]