Головна » 2019 » Липень » 4 » Міністр юстиції - візит на Закарпаття

Міністр юстиції - візит на Закарпаття

Візит Міністра юстиції на Закарпаття

Сьогодні з робочим візитом в області перебуває Міністр юстиції Павло Петренко. Свій день він розпочав з ранкової кави із журналістами.

В неофіційній обстановці міністр розповів про ціль свого візиту, втілення в життя низки законів, в тому числі й #ЧужихДітейНеБуває, а також про відкриття Open Space у м. Перечин.

– Сьогодні ми відкриваємо 34-ий офіс в Україні європейського зразка, де українці можуть в комфортних умовах без черг та годинних очікувань отримати найбільш популярні послуги у сфері реєстрації актів цивільного стану. Дуже приємно, що такі нові центри відкриваються і у великих містах і в невеличких містечках. Це ще один крок, щоб зробити юстицію ближчою до людей, – наголосив Міністр. – Зокрема ми успішно впровадили такі пілотні проекти, як «Шлюб за добу», коли громадяни мають право обрати час і місце реєстрації свого шлюбу, без очікування 30-денного терміну. До речі, на Закарпатті знаходиться одна з найбільш унікальних локацій для укладення шлюбу – це мукачівський замок.

Популярність цієї послуги підтвердив і керівник управління юстиції Закарпаття Євген Когутич. Зокрема, з початку року нею вже скористалися 155 пар.

– Також ми відкрили перший Open Space на Закарпатті ще в листопаді минулого року, – розповідає Євген Когутич. – Відтак громадяни отримали цілу низку послуг серед яких – реєстрація народження дитини, подання документів для реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу чи зміни імені, внесення змін до актових записів цивільного стану, проставлення апостиля, отримання витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян чи копій документів. Громадяни дійсно оцінили цей сервіс, а ми побачили результат. Далі плануємо відкривати такі ж офіси у містах Мукачево, Тячів.

За словами Міністра юстиції, рівно рік тому Парламент проголосував за надзвичайно успішну ініціативу #ЧужихДітейНеБуває. Однак на цьому боротьба зі злочинами проти дітей не завершується. Мін’юст буде вимагати прийняття законів, які посилять відповідальність за насильницькі злочини проти дітей.

– Нині близько 3 мільйонів українських дітей живуть у неповних сім’ях, 550 тисяч із них є фактично жертвами економічного насилля з боку одного з батьків, який забув про цих дітей. Після введення нами жорстких обмежень для аліментників, ми отримали дуже позитивний результат, – підкреслив Міністр юстиції. – 25 років в Україні багато хто з батьків, які жили окремо від родини, не хотіли їх утримувати. Ми знайшли механізми, які примусили аліментників згадати про власних дітей. Станом на сьогодні близько мільйона дітей отримали понад 7,6 млрд гривень заборгованості завдяки реалізації ініціативи #ЧужихДітейНеБуває», – підкреслив Міністр юстиції.

Він зауважив, що 40 тисяч боржників відпрацювали на суспільно корисних роботах і за рахунок цього погашали заборгованість перед дітьми. Відносно 128 тисяч боржників діють заборони на виїзд з України, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Майже 60 тисяч неплатників змушені були заплатити штраф у розмірі від 20 до 50 відсотків від суми боргу.

Варто зазначити, що у рамках візиту Міністра також відбулася передача конфіскованих транспортних засобів на потреби АТО та благодійні цілі. Загалом вдалося подарувати чотири автівки.

Мерседес Спрінтер передали на потреби Центру медичної реабілітації та санаторного лікування Міністерства оборони України «Одеський», Форд Гелексі – на потреби Благодійного фонду «Допомога учасникам АТО Закарпаття», Фольцваген Гольф – на потреби Благодійного фонду учасників бойових дій «Об’єднані війною», а Фольцваген Пассат Б5 – на потреби Благодійного фонду «Земля».

– Діяльність нашої організації має виїзний характер, оскільки ми допомагаємо учасникам АТО по всьому Закарпаття, – розповідає Іван Удут, голова Благодійного фонду «Допомога учасникам АТО Закарпаття». – У нас неприбуткова організація. Машина звичайно полегшить нам роботу, оскільки більше не треба буде добиратися між містами області на маршрутках. Це звичайно вплине на те, щоб ми вчасно надавали допомогу психологічного та фізичного характеру нашим побратимам.

У свою чергу Павло Петренко зазначив що передані автівки не є нові, але знаходяться у чудовому технічному станові й готові до експлуатації. Транспортні засоби конфіскували у зв’язку з тим, що попередні власники намагалися ввезти їх на територію України з порушенням митного законодавства.

Тож після передачі автівок на Міністра ще чекало відкриття офісу Open Space у м. Перечин та зустріч із активістками жіночих громадських організацій.

Христина БІКЛЯН


За матеріалами: Новини сьогодні
04-07-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1414

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]