Головна » 2024 » Липень » 23 » "Мирний план" Джонсона прокоментували в уряді

"Мирний план" Джонсона прокоментували в уряді

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що "мирні пропозиції" колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, які набули резонансу в Україні, відображають його власні погляди. Заявила Стефанішина під час зустрічі з журналістами в Києві в понеділок, 22 липня, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

За словами Стефанішиної, Джонсон "діє виключно з власної ініціативи, це його власні думки".

"Ми маємо цінувати його сміливість, тому що він з власної ініціативи провів зустріч із Трампом. Він намагався пояснити ситуацію в Україні. Такий голос дуже цінний, тому що він має авторитет, визнання і комунікацію з колегами з Республіканської партії", – сказала вона.

На думку віцепрем’єрки, пропозиції Джонсона мають на меті "створити поле для дискусії".

"Він діє в найкращих інтересах України і може собі таке дозволити, бо знає позицію нашого президента і позицію українців", – додала Стефанішина в розмові з журналістами.

Минулого тижня Борис Джонсон зустрічався з кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом, після чого опублікував у таблоїді Daily Mail колонку про своє бачення "мирної угоди" між Україною та росією.

Його бачення полягає в тому, що Київ відновлює контроль над територіями станом на 24 лютого 2022 року, для чого США дають йому всю необхідну зброю і не блокують подальшого вступу в НАТО. Крім того, українські військові в перспективі можуть замінити американський контингент у Європі.

росії натомість пропонують певні гарантії "захисту російськомовних" в Україні та перспективи повернення в "Групу семи" і партнерства з НАТО. На думку експрем’єра Британії, саме Трамп здатен утілити цей план у життя.

Як відомо, минулого тижня Трамп провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, після якої знову заявив, що хоче посадити Україну й рф за стіл переговорів і "принести мир у світ".


За матеріалами: Новини сьогодні
23-07-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1223

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]