Головна » 2015 » Червень » 16 » Місцеві вибори пройдуть у жовтні, попри всі спекуляціїі - Гройсман

Місцеві вибори пройдуть у жовтні, попри всі спекуляціїі - Гройсман

Місцеві вибори в Україні відбудуться наприкінці жовтня, розмови щодо їхнього перенесення є спекуляціями. Про це 15 червня у ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Хотів би дуже чітко визначити, що вибори місцеві мають відбутися в жовтні місяці, тоді, коли це передбачено законодавством, і будь-які теми, спекуляції щодо перенесення, відтермінування виборів - неприйнятні абсолютно", - повідомив він.

Гройсман також зазначив, що закон про місцеві вибори Рада зможе прийняти до кінця цього тижня.

"У мене є стриманий, але оптимізм щодо того, що на цьому тижні можемо завершити консультації, і один закон з чотирьох буде прийнятий як базовий з відповідним доопрацюванням для того, щоб ми на цій сесії прийняли його в цілому... Україна отримає якісний гарний публічний закон про місцеві вибори, застосування якого дозволить сформувати якісний склад місцевих рад", - сказав голова ВР.

Спікер Ради спростував чутки про своє можливе балотування в мери Києва.

"Що стосується того, що ви чули моє прізвище… Знаєте, я думаю, що багато є думок, домислів щодо того, хто б де міг бути потенційно... Я хочу підкреслити, що я є на даний момент головою Верховної Ради України, і інших планів, інших задумів в мене немає", - прокоментував Гройсман інформацію про можливу конкуренцію Віталію Кличку на майбутніх виборах мера Києва.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявляє, що місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня поточного року, проте їхнє проведення на окупованих територіях Донбасу під питанням.

Наприкінці травня у парламенті було зареєстровано низку законопроектів про місцеві вибори.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11077

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]