Головна » 2023 » Грудень » 29 » Місцезнаходження 18 мільйонів тонн "білого золота" виявили вчені

Місцезнаходження 18 мільйонів тонн "білого золота" виявили вчені

Солтон-Сі — складна водойма, яку в минулому оголошували екологічною катастрофою, і вона, можливо, просто сидить на акуратному мільярді. Саме озеро є найбільшим у штаті Каліфорнія, але це не те, що цікавить вчених.

У нещодавній доповіді дослідників з Національної лабораторії Лоуренса Берклі, фінансованої Міністерством енергетики, вчені обговорюють потенціал видобутку надгарячої ропи, що знаходиться під південним берегом озера, всередині якої можна знайти купу "білого золота". Про це повідомляє Los Angeles Times.

Це "біле золото" насправді є літієм, металом, який отримав своє прізвисько завдяки ключовій ролі, яку він міг відіграти в "зеленій" революції, забезпечуючи сировину, необхідну нам, якщо ми збираємося замінити системи викопного палива акумуляторами.

Літій є ключовим мінералом у виробництві високопродуктивних акумуляторів, необхідних для електромобілів і систем накопичення відновлюваної енергії. Підраховано, що до 18 мільйонів метричних тонн літію можна видобути під озером. Тепер постає завдання розробити план, як видобувати літій таким чином, щоб це було корисно, вигідно та не надто шкідливо для навколишнього середовища.

Відомо, що Солтон-Сі – це найбільше озеро Каліфорнії. І воно також є найбільш забрудненим озером, яке швидко перетворюється на токсичний пил. Колись популярне туристичне місце, ця неспокійна водойма швидко відступає, підвищуючи концентрацію солі та хімікатів у воді, що залишилася.

"Море", яке не має виходу до моря, утворилося випадково на початку 20-го століття, коли зрошувальні канали річки Колорадо розлилися, спричинивши затоплення долини водою. Воно потрапляє в сільськогосподарські стоки з долин Імперіал і Коачелла, і пахне яйцями завдяки підвищеному рівню сірководню.

Незважаючи на всі свої недоліки, цілком можливо, що Солтон-Сі є чудовою можливістю для переходу до сучасних технологій виробництва енергії, які могли б сприяти зменшенню впливу триваючої кліматичної кризи.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-12-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1667

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]