Головна » 2016 » Червень » 21 » Міжнародний Комітет визволення з Росії українських політв'язнів створює Савченко

Міжнародний Комітет визволення з Росії українських політв'язнів створює Савченко

Народний депутат України й постійний делегат у Парламентській асамблеї Ради Європи Надія Савченко ("Батьківщина") оголосила про створення Комітету визволення українських політичних в'язнів із РФ. Про це вона заявила 21 червня 2016 року під час круглого столу у ПАРЄ, повідомляє телеканал "112. Україна".

"Я створюю Комітет з питань визволення українських політв'язнів з Російської Федерації. У цей Комітет я запропоную вступити світовим політикам. Він буде діяти на громадських засадах. Тобто політики будуть мати у ньому право сказати своє слово просто як люди, не несучи за це політичної відповідальності", - сказала Савченко.

За її словами, у Комітеті буде постійно оновлюватися список людей, яким потрібна допомога і за кого потрібно боротися.

"Коли з'явиться колегія цього Комітету, в нас буде круглий стіл, на якому ми обговоримо можливі дієві рішення, дії для впливу на Росію, щоб вона повернула усіх живими", - пояснила Савченко.

Нагадаємо, 20 червня Савченко закликала Європу не знімати санкції з Росії, а ПАРЄ - не відмовлятися від обмежень, накладених на російську делегацію у Асамблеї.

Савченко застерегла Європу від поступок РФ: "Апетити самодурів, диктаторів завжди ростуть"
Європа й увесь цивілізований світ мають показати Росії, що за помилки потрібно відповідати, а за злочини - нести покарання.

"Росії багато чого пробачалося і багато на що закривалися очі. Є Придністров'я, Абхазія, Осетія, Чечня, це Афган, зараз Дагестан - це політика імперської Росії, яка проходить, скільки я живу і знаю Росію", - сказала вона, відповідаючи на запитання, чи може Рада Європи поновити Росію у правах, які було обмежено після окупації Криму.

Савченко наголосила, що цивілізований світ має продемонструвати Росії дуже чітку позицію, що за помилки потрібно відповідати, а за злочини потрібно понести покарання.

"Апетити самодурів, диктаторів завжди ростуть. І зараз вклинення в Україну - якщо цей рубіж здати, не показати Росії, що пора зупинитися і повернутися назад, то післязавтра Росія буде прямим сусідом Франції, Англії, Германії, а потім, може, і США, ну, є такі плани в Кремля. Тому я не думаю, що Європі сподобається мати поруч сусіда - ведмедя, який виліз з тайги. Ведмідь, може, у тайзі хазяїн, але тільки тоді, коли він у тайзі. Коли він з тайги вилазить, то його дресирують. Тому я вважаю, що Європа і весь цивілізований світ повинен показати Росії дуже чітку позицію, що за свої помилки потрібно відповідати, а за свої злочини потрібно понести покарання", - сказала вона.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1829

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]