Головна » 2017 » Червень » 24 » Могли скерувати контейнеровоз на американський есмінець невідомі хакери - ЗМІ

Могли скерувати контейнеровоз на американський есмінець невідомі хакери - ЗМІ

Смертельне зіткнення американського есмінця USS Fitzgerald та філіппінського контейнеровоза 17 червня, під час якого загинули семеро військових моряків США, сталося в момент, коли торговельне судно йшло на автопілоті.

Як встановило попереднє розслідування ВМС США, не виключається що комп'ютерний автопілот міг бути заламаний хакерами, повідомило в п'ятницю американське видання The Washington Free Beacon.

"За повідомленнями офіційних осіб, знайомих з попередніми результатами розслідування ВМС, вантажний корабель ACX Crystal, який ходить під прапором Філіппін, перебував під контролем комп'ютеризованої навігаційної системи, яка керувала контейнерним судном", - зазначається в повідомленні.

Слідчі поки не знайшли жодних доказів того, що зіткнення було навмисним.

Тим не менше, не виключається ймовірність, що "комп'ютерну систему контейнерного судна могли зламати", а корабель міг навмисно бути скерованим в американський ракетний есмінець USS Fitzgerald.

Водночас, розслідується версія, що зіткнення було наслідком несправності автопілота, або системи датчиків та попередження контейнеровозу.

Як повідомляв Укрінформ, американський есмінець USS Fitzgerald і контейнеровоз ACX Crystal зіткнулись на відстані близько 56 морських миль на північний захід від японського острова. Військовий корабель отримав пробоїни та втратив здатність рухатися. Пізніше стало відомо про госпіталізацію трьох членів команди, в тому числі капітана корабля. Через день пошуків знайшли тіла семи військових моряків, які вважалися зниклими безвісті з корабля ВМС США.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-06-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1773

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]