Головна » 2024 » Квітень » 27 » Могутній торнадо вирує у США: стихія зносить усе на своєму шляху, є постраждалі

Могутній торнадо вирує у США: стихія зносить усе на своєму шляху, є постраждалі

У штатах Небраска, Техас та Айова у США вже добу вирують потужні торнадо. Метеорологи стверджують, що 27 квітня негода досягла максимума, проте шторми, що породжують торнадо, будуть і у неділю, 28 числа. Попередження про небезпеку оголошено на території від Мічигану до Техасу.

Як повідомляють американські масмедіа, найбільш постраждалим наразі вважається Омаха у Небрасці та Поттаваттам уАйові. Тут зафіксовано кілька постраждалих, пошкоджено сотні будівель та інфраструктура міст.

У Поттаваттамі чотири людини отримали травми. Пошкоджено близько 120 житлових будинків, порушена робота підприємств. У Омасі постраждало двоє людей.

У Лінкольні, штат Небраска, вітер зірвав дахи з будинків; частина автомагістралі I-80 була блокована перевернутими авто. Поблизу міста Вейверлі торнадо зіштовхнув кілька вагонів поїзда з рейок.

Метеорологи попереджають, що основними небезпеками існуючої негоди є грози, сильні пориви вітру, великий град (з розміром градин до бейсбольного м'яча) та самі торнадо. Останні прогнозуються в Оклахома-Сіті, Канзас-Сіті, Далласі, Мілуокі, Чикаго та Остіні.

Рятівники стверджують, що у цьому році "постраждалих від негоди надзвичайно мало" через ефективно спрацювані системи сповіщення.

Як повідомлялося, у США чотиримісячну дитину знайшли живою після того, як малюка віднесло торнадо в штаті Теннессі. Смертоносний вітер пошматував будинок на колесах, а потім підняв в повітря люльку з дитиною в ній.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-04-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1471

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]