Головна » 2015 » Серпень » 27 » Москаль - для боротьби з контрабандою треба змінити "дебільний кодекс Портнова"

Москаль - для боротьби з контрабандою треба змінити "дебільний кодекс Портнова"

Для успішної боротьби з контрабандою потрібно повернути кримінальну відповідальність замість адміністративної. Таку думку висловив губернатор Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль в інтерв'ю "Українській правді".

"Контрабанда сигарет випередила наркотики, торгівлю людьми, зброєю тощо", - зазначив губернатор.

За його словами, "держава не скоро до цієї теми підійшла б, якби не мукачівські події.

Москаль зазначив, що вирішує проблеми адміністративними методами.

"Зараз дрібна контрабанда просочується, але в основному кордон стоїть. Словацький, угорський, десь на 90% став румунський.

За його словами, зараз йде зміна всього керівництва правоохоронної системи, йде ротація всіх начальників у міліції, але цього недостатньо.

Губернатор пом'янув, що екс-заступник глави АП при Януковичі Андрій Портнов пише йому з Москви листи "з привітами".

За словами Москаля, "портновский кримінальний кодекс зв'язує руки декриміналізацією всім - міліції, суду, прокуратури, прикордонникам, митникам".

"Що таке декриміналізація? Це адміністративна відповідальність. Людину піймали з контрабандою, вона заплатила 670 гривень штрафу, ящик сигарет у нього відібрали, і він наступного дня знову везе. Це породжує абсолютну безкарність", - говорить губернатор.

"Сьогодні всі ці антикорупційні бюро можна створювати до нескінченності, але якщо ми не поміняємо портновський дебільний, чесно вам кажу, кримінально-процесуальний кодекс, то нічого не вийде. Та реформа пов'язала всю правоохоронну систему по руках", - наголосив губернатор.

Раніше губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль з'ясував, хто основний постачальник контрабандних сигарет з України.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11016

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]